Börjat jobba igen

Så var semestern slut och jag har börjat jobba igen. Allting gott har ett slut som det sägs. Det var inte särskilt lockande att kliva in på hemmakontoret när det gassade på med 26 grader och strålande sol i huvudstaden vill jag lova. Som alltid känns dagarna efter semestern som de värsta. Ett helt år kvar till 4 veckor ledigt igen. Ganska galet system egentligen.

Nu när längtan efter att jobba mindre är som starkast är det extra kul att knapra med ränta-på-ränta kalkylatorer. Om bara några år behöver jag förmodligen inte jobba en sekund till om jag inte vill. Det är också ganska galet. Som jag tidigare sagt kommer jag säkert jobba på lite ändå. Mitt jobb är ganska kul och utmanande så jag kommer nog försöka hitta nåt sätt där jag bara helt enkelt kan jobba lite mindre. Tanken har slagit mig att börja gå ner i tid redan nu. Det är dock lite bökigt att få sammanhängande tjänstledighet, och vara ledig en dag i veckan vet jag inte riktigt om det är värt. Jobbar nog hellre ett par månader i taget och sen är ledig en längre period under sommaren/vintern, vilket kan bli möjligt genom konsultande/frilansande i framtiden. Nästa sommar skulle jag åtminstone vilja vara ledig mer än de fyra klassiska veckorna.

Jag avslutade förresten min semester med att vandra i svenska fjällen och området kring Kebnekaise. Planen var att bestiga det, men vädret ville annorlunda. Vi fick oss en hel del trevliga promenader runt i området i alla fall, så det kändes ändå som en väldigt lyckad resa. Lite skönt var det därför att komma hem till sin kontorsstol för att få vila benen lite. Och i veckan ser det ut som vädret kommer vända till regn och storm så det kommer nog kännas helt okej att jobba inne i min grotta då. De här känslorna av jobbighet brukar mest infalla sig de första dagarna innan man kommer in i vardagslunken igen.

Hur brukar era tankar gå när ni precis börjat jobba efter semestern?

4 svar på ”Börjat jobba igen”

  • Tjenare PB!

   Ja, det är lite tråkigt men känns redan som man börjar komma in i det. Åh, gött att du alltid är ledig så, vad har du för jobb där du alltid kan vara ledig samma datum? 🙂 Haha, det är sant, man kan inte få nog av sommarledighet! 😀

   Tack detsamma! 🙂

   Svara
   • Hej!
    Jag jobbar på en skola med uppehållstjänst. Betyder i princip att jag är ledig när eleverna är lediga. Så blir rätt många lediga dagar under ett år. Riktigt nice. Nackdelen är ju såklart att jag får 85,33% lön.
    Men det är det värt 🙂

    Svara

Lämna en kommentar