Brev från semestern

Detta blir mitt första inlägg från telefonen, och det sker från en solstol, på en takterass, i Californien. Utan att överdriva så är det helt fantastiskt att vara här. Soliga varma dagar, men dock lite kyliga kvällar. Många av människorna lever för surfen här och jag förstår inte riktigt hur så mycket folk kan surfa på dagarna, har alla blivit FIRE här?

Det är första gången jag befinner mig på den amerikanska västkusten, och mina första dagar här har varit sjukt skoj! Blandar utflykter, hikes och surf med avkoppling och bok eller bloggläsande vid poolen eller stranden. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det känns verkligen som det är en annorlunda kultur och mindset här. I Stockholm och Sverige känns det som alla fokuserar på karriärer, stressar mot nya höjder, nya bilar och nya prylar. Kampen om vem som har minst tid är det hetaste samtalsämnet. Här känns det som att surfa, dra på utflykter och ha roligt är det viktigaste. Jobbet är bara nåt nödvändigt ont man gör ibland, men som det inte läggs så mycket fokus eller energi på. Vilket såklart både är lite skönt men även lite sorgligt, att inte brinna för sitt jobb.

Sen kanske jag glorifierar livet här. Mitt semestermode och det fina vädret spelar ju såklart roll. Och kanske spelar vädret sin roll i Stockholm, när det är kallt och mörkt under ena halvåret. Längtan för att vara utomhus är liksom inte på topp.

Hur som helst är det skönt att vara på semester. Ingen ångest att åka hemåt om nån vecka heller för den delen. Förhoppningsvis har våren kommit ett litet språng närmare när man kommit hem. Tillbaka till vardagslunken och jobbet. Vilket faktiskt inte är helt fel det heller, när man har ett jobb man tycker är kul! Att jobba ihop lite mer kapital för att kunna unna sig mer ledighet och av dessa resor under vinterhalvåret känns dock väldigt lockande. Motivationen för en sån som mig som inte är nåt vidare fan av skidåkning, snö, kyla eller mörker är stor. Sommaren är i Sverige tycker jag dock är underbar. Nu ska jag dra iväg och spana in ett vattenfall, hörs snart igen! 

Lämna en kommentar