Castellum och Investor

Äntligen fredag och helgen är nu ruskigt nära! Denna vecka har Stockholmsbörsen fortsatt gasa som bara den. Profilen Ten_Bagger har på Twitter varnat för att han tycker börsen handlas uppe på tunn luft nu. Enligt hans karta ska börsen få en korrektion som bottnar i juni innan det tar fart igen uppåt. Jag säljer inte av hela min portfölj för det, men jag tycker det är intressant att följa hur andra spår marknaden. Hur ofta får de rätt? Hur ofta får de fel? David Bagge som är profilen bakom Twitterkontot är onekligen en duktig kille, så det är kul att följa.

Castellum

Det har i veckan även blivit klart att Castellums VD Henrik Saxborn slutar. Jag äger en liten slurk aktier i Castellum i min investmentbolagsportfölj (hehe) och tycker detta är lite tråkigt. Detta sker i samband med att en annan fastighetsprofil, Rutger Arnhult, blivit ordförande i Castellum. Han kommer senast från en VD-roll i Klövern. Att detta skulle ha med saken att göra verkar de dock förneka. ”Jag var inte förberedd på det. Jag har inte riktigt kommit in i min nya roll så vi har inte direkt jobbat ihop än så länge”, säger Rutger Arnhult. Det blir spännande att följa hur Castellum och Rutger utvecklar bolaget vidare.

Investor

Investor har i veckan annonserat att beslut om en split kommer tas på kommande årsstämma. Dvs. att om man har 1 aktie i bolaget kommer dessa förvandlas till 4 aktier. Detta sker regelbundet i bolag och är toppen för att priset på en aktie inte ska springa iväg, och därmed bli lättare för småsparare att shoppa. Att det skulle betyda något för kursen eller avkastningen är dock en vanlig myt. 100 kr före splitten kommer, allt annat lika, vara 100 kr efter splitten. En liten kort, rolig video om detta har EFN gjort. De har även ett gäng övriga korta informativa videos som är lätta att ta till sig, spana in dessa om ni inte redan gjort det!

Glad fredag på er och hoppas ni får en toppenhelg!

4 svar på ”Castellum och Investor”

  1. Äger inte Castellum själv, men bolaget finns i kidsens portfölj så följer det ju en del. Intressant händelse som kommer bli rolig att läsa om längre fram i tiden. De är ju väldigt politiskt korrekta nu, men senare kommer det nog komma fram varför Saxborn lämnade.

    Vad gäller Investor så kanske man skulle köpa på sig lite innan split. När ett såpass populärt bolag blir mer lätttillgängligt så kommer kanske fler småsparare likt vi själva möjligen köpa än mer och trycka upp aktiekursen. Ser att vissa trådar på Twitter innehåller samma tankar som jag har, men inte sökt jätteaktivt om hur det verkligen ser ut i verkligheten efter splittar.

    Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version