Coronavaccin och börseufori

Idag kom en nyhet som många väntat på, men som ändå kändes lite oväntad. Pfizer meddelade att tidig data från deras fas 3 studie visat på ett coronavaccin med upp emot 90% skydd mot coronaviruset. Detta fick börsen att gå banans och tidigare coronaförlorare som HM, Norwegian och Scandic rusade upp emot 30%.

Techbolag som tidigare gått som tåget i spåren av corona fick en rejäl dyster dag och bolag som Bygghemma, Evolution och Betsson sjönk som stenar. Som någon skojare skrev på Twitter så slutade världen att sportbetta och gamea idag kl. 13 när vaccinnyheten kom! Marknaden överreagerar kanske lite väl mycket som vanligt…

Detta märktes av tydligt i min tillväxtportfölj som sjönk nästan 4% samtidigt som Stockholmsbörsen gick upp nästan 4%. Aj. Den portföljen har dock gått väldigt bra under året, så det är inte jättekonstigt med en sån här reaktion när en nyhet av denna kaliber kommer. Det blir lite av en sektorrotation, folk får upp hoppet för fysiska butiker och att kunna resa snart igen.

Man kan hantera en sån här dag på många sätt. Jag gissar att många daytraders hade mycket och göra runt 13 snåret idag, när flera bolag bjöd på ordentligt volatilitet. Det fanns säkert väldigt bra lägen att göra fina kortsiktiga affärer. Själv sitter jag lugnt i båten. Dessa dagar blir inte mer än spännande brus för mig. Nästa ombalansering sker vid månadsskiftet så blir spännande att se vilka bolag som åker in i kvantportföljerna då. Annars jag såklart väldigt glad att ett vaccin redan verkar komma till marknaden. Vi får hålla tummarna för att att vaccinet blir verklighet snart!

Hoppas ni har haft en bättre börsdag än mig! 😉

Lämna en kommentar