God Jul och Playing with FIRE

Hoppas ni alla har haft en trevlig jul! Det har jag haft, faktum är att jag tycker det är en av de mysigaste tiderna på hela året. Att hänga med den närmsta släkten, och bara vara ledig utan massa måsten. Jag brukar nästan alltid vara ledig 2-3 veckor över jul och nyår. Sen är det klart att det ibland kan vara lite julstress inför allt, men när allt är klart så känns det mödan värt. Att göra någon glad för man lyckats snappa upp vad just hen behövde och ville ha för några månader sedan och att sedan bara varva ner, utvärdera året och målen som varit och sätta upp nya mål och fundera över det kommande året. 

Jag är lite sen på bollen här men jag fick äntligen tummen ur och kikade på FIRE-dokumentären Playing with Fire för ett par veckor sedan. Jag tyckte första kvarten var väldigt inspirerande, jag vet inte om innehållet var bättre i början eller om det helt enkelt var att man var så taggad på att se en välproducerad film om något man är intresserad av, och att sedan den effekten avtog ju längre in i filmen man kom. I dokumentären får man i alla fall följa ett par som precis startat sin väg mot FIRE, samtidigt som det blandas med inslag från olika experter som ger tips och råd till paret och till tittarna. De flesta spartips har man redan hört förr, men det jag inspireras mest av är olika vinklar och synpunkter om att byta pengar mot tid och varför man ska sluta konsumera som en galning. I alla fall, mot mitten och slutet blev den tyvärr lite långrandig och seg, men överlag tycker jag den var inspirerande och sevärd. Jag hittade en länk till filmen från Flow-FI men hade inte riktigt tid att se den just då, så jag sparade ner den på min drive istället. Om du inte heller lyckades få tummen ur i tid så hittar du dokumentären här.

4 svar på ”God Jul och Playing with FIRE”

 1. Hej!

  Julen har varit kanon, traditionsenlig som sig bör! Även jag har hunnit se Playing with fire, förhoppningarna var höga då det har pratats om den i Amerikanska poddar hur länge som helst. Det var kul att se alla profilerna som Mrmoneymustache och Madfientist. Håller med om att känslan ebbade ut och man blev lite besviken. Men kul att det kom en dokumentär i ”vår genre”

  Jag har lagt till din blogg bland ”bloggar jag följer” du får gärna lägga till min i din lista 🙂

  Med vänlig hälsning, Pengabingen

  Svara
  • Hej Pengabingen! Skönt att höra att du haft en toppenjul. Ja, det känns som många haft lite samma bild som oss om dokumentären, började bra, slutade inte riktigt lika bra. Jag lägger till dig på direkten, om dina inlägg är lika intressanta som dina Twitterinlägg kommer jag läsa varenda ett! 🙂 God fortsättning på dig!

   Svara

Lämna en kommentar