Halvårsrapport – Juni 2021

Nu var det ett tag sen jag skrev här! Det har var fullt upp med slutspurt på jobbet innan jag gick på semester för en vecka sedan. Semester betyder för mig att fly från huvudstaden och spendera lite tid med familj och vänner i Småland. Även fotbolls-EM har dragit igång och till och med snart slut vilket jag följt ganska slaviskt. Riktigt tråkigt slut för Sverige i åttondelen, man hade verkligen hopp för mer. Jag har nu ca tre veckor kvar av semestern, det kommer bli en del sommarchill men sista veckan ska jag faktiskt bestiga Kebnekaise. Har ni några tips till en brutalt orutinerad vandrare är ni välkomna att dela med er!

Inkomster

Jag har inte alls följt börsen särskilt noga senaste tiden, utan den har fått ticka på av sig själv. Det har varit en del sidledes men totalt sett i år har det ju gått helt galet bra. Är ca 22% upp för året, fortfarande snäppet bakom index men det är fortfarande helt galet bra med tanke på att mina portföljer gick upp rejält även föregående år. Jag trillade nyligen över 1.900.000:- i totalt värde på Avanza och närmar mig därmed min andra miljon med stormsteg! Det gäller väl att passa på att njuta men samtidigt vara ödmjuk inför att det inte alltid kommer gå såhär bra. Sämre tider kommer komma, frågan är inte om utan när. Det spelar dock ingen större roll, jag månadssparar och kämpar på som vanligt alldeles oavsett! 🙂

Denna månad trillade det som vanligt in 29.000:- från lönen. Jag levde rätt billigt under maj av någon anledning så därför blev det 15.000:- i sparande denna månad. Något högre än min vanliga sparkvot vilket är gött!

 • Inkomster 29.000
 • Sparande 15.000
 • Sparkvot 52%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer det senaste halvåret.

Totalt sett har det gått helt okej i år. I alla fall om man tar hänsyn till index som klockar in på 25% YTD idag. Själv ligger mina fyra portföljer på 23,5%. Avkastningen i sig är ju dock helt fantastiskt. 350.000:- i avkastning har jag fått hittills i år. Helt galet.

Bäst i år har som vanligt min trendande tillväxt varit. Den verkar fortsätta ticka på i ur och skur. Jag klagar inte. Även investmentbolagen har gått bra, snäppet bättre än index till och med. Dock är substansrabatterna historiskt låga och de flesta investmentbolagen handlas till premie. Jag har inte haft modet att öka särskilt mycket i de innehaven, historiskt sett brukar rabatten falla tillbaka till historiska nivåer och så lär även vara fallet framöver. Fonderna och kvanten har haft lite svårare att hänga med index, men det är svårt att klaga när man ändå fått omkring 15% avkastning YTD från dem. I fondernas fall är det framförallt TIN Ny Teknik samt Morgan Stanleys fonder som inte haft ett kalasår. 

Hoppas ni har en bra sommar och njuter för fullt av det fina vädret!

2 svar på ”Halvårsrapport – Juni 2021”

 1. Kul att se att det flyter på utan att du behöver mixtra alltför mycket. 23% är ju en bra avkastning på ett år trots allt och man får inte stirra sig blind på index alltför mycket.

  Hoppas du får en fortsatt skön semester!

  Svara
  • Ja, det är sant. När börsen bjuder på så fin avkastning får detta vara OK att man laggar efter lite. Det är ju ett maraton och inte en spurt!

   Tack detsamma Daniel! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version