Halvårsrapport – Juni 2024

Ett halvår har passerat på 2024. Ett riktigt bra börsår för egen del! En annan kul grej att är jag under året börjat trading med algoritmer. Om du missade mitt inlägg från förra veckan kan du läsa det här, Kom igång med algotrading! Låt oss snart kika på hur mina portföljer gått i år hittills, men först liten översikt över sparandet i juni!

Inkomster

I juni trillade det som vanligt in 35.000:- från lönen. 15.000:- åkte in till Avanza, denna gång till fondportföljen samt till trendande tillväxt!

  • Inkomster 35.000
  • Sparande 15.000
  • Sparkvot 43%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för min totala portfölj senaste halvåret, samt för de enskilda portföljerna separat. Ni ser även resultat för min algotrading senaste året (där jag dock började i april.)

Mycket bilder! Snabbt sammanfattat har fonderna, investmentbolage och kvantportföljen gått ungefär som index. Trendande Tilväxt har däremot gått som tåget och dragit med totalportföljen en bit över index. Sentimentet verkar ha vänt och tillväxtbolag är populära igen!

Algotradingen som jag påbörjade i april har gått riktigt fint, och i skrivande stund är kontot upp ungefär 40% på lite mer än 3 månader, Galna siffror, blir spännande och se om det fortsätter i denna takt eller om det lugnar ner sig lite. Ser fram emot att utvärdera mitt första algotrader-år vid årsskiftet…

Ha en riktigt fin sommar och semester på er!

3 svar på ”Halvårsrapport – Juni 2024”

Lämna en kommentar