Höststädning och fastighetsaktier

Som jag skrev häromdagen sålde jag av mina slurkar i Sweco och Assa Abloy, som jag köpte då premien i Latour var och snuddade på 100%. I nästa led av en liten höststädning i portföljen sålde jag även av en del fastighetsbolag.

När jag stöpte om mina portföljer för ett gäng år sedan fanns ingen riktigt bra plats för fastighetsbolagen jag ägde. Jag ville dock fortsätta behålla dem. De åkte då tillfälligt in i min investmentbolagsportfölj. Det var bolag som Balder, NP3 fastigheter och Castellum. Häromdagen sålde jag av dessa samt Eastnine som i en del av min lilla portföljstädning. Nu är min investmentbolagsportfölj ren och fin! Just nu ser den därmed ut som nedan:

Vissa tror att fastighetssektorn kommer få det tufft framöver, och det är mycket möjligt. På kort sikt kan det fortsätta sjunka. Andra som t.ex. Fredrik Lundberg menar dock på att det inte alls är frågan om någon fastighetskrasch a la 90-talet. Just nu handlas faktiskt fastighetssektorn till en substansrabatt på 47% medan den bara i november förra året, handlades till en lika hög substanspremie.

Jag är optimist och vill därmed fortsätta behålla min exponering mot fastighetssektorn. Därför åkte pengarna in i min fondportfölj istället och närmare bestämt Avanza Fastighet by Norhammar. På så sätt får jag behålla min exponering mot sektorn, samtidigt som Peter Norhammar får bestämma vilka bolag han tror kommer klara sig bäst under kommande tuffa period. Det känns gött i magen och framförallt skönt att ha en fin, städad portfölj inför vintern!

3 svar på ”Höststädning och fastighetsaktier”

 1. Har du några åsikter om Linc?
  Jag var riktigt köpsugen när det blev några %-enheter rabatt men var lite för långsam på köpknappen denna gång.

  Svara
  • Tjenare Markus!
   Nej, jag har inte så mycket koll på Linc faktiskt. Bolaget har inte så lång historik på börsen och portföljbolagen är lite svåra att förstå för mig, samt flertalet innehav som inte går med vinst så jag har valt att avstå.

   Svara
 2. Ja fastighetssektorn är intressant att följa just nu.

  Jag behåller än så länge mina två innehav. Wallenstam är ett stort innehav som jag ökat frekvent i under året. Självklart för tidigt men jag ser ljust på det i långa loppet.

  Diös är däremot bättre timing i då jag började bygga position tidigare i år så tills man är fullinvesterad där kan det bli många fina köplägen.

  Svara

Lämna en kommentar