Hur spenderar du din tid?

När man har ett heltidsjobb känns det lätt som att tiden flyger förbi och att man sällan har tillräckligt med tid för att hinna med sina egna projekt och intressen. Åtminstone känner jag så. Jag vet att flera bekanta som inte har några särskilda hobbies eller uppbokningar någon dag alls i veckan och därmed känner överflöd av tid och därför har tråkigt, blir rastlösa och måste “döda tid” genom att kolla Netflix en hel helg. Jag tror inte att det är den sistnämnde som oftast strävar efter ekonomiskt oberoende även om det såklart kan vara skönt med en ekonomisk trygghet fast att man inte känner att jobbet tar upp för mycket tid.

Min fritid spenderar jag bl.a. med bokade aktiviteter, dvs. fritidsaktiviteter jag själv valt och vill göra men som är på en specifik tid och plats varje vecka. Dessa tar upp två vardagskvällar och oftast en eftermiddag på helgen. Återstående vardagskvällar och helg spenderas med flickvän, familj, olika aktiviteter med vänner samt egna projekt, dit bl.a. denna bloggen hör till. Tiden känns ofta knapp och man får sällan tillräckligt med tid för dessa saker. Det känns faktiskt inte riktigt som tiden någonsin skulle räcka till, för när det blir tid över dyker det oftast upp nåt annat skoj man vill göra. 

Det kan vara en kompis som vill spela lite datorspel en stund, vilket kan vara superkul i viss mån även om jag försöker att inte spendera allt för mycket tid på sånt. Lite kul måste man ju såklart dock få ha, och jag tycker även det är ett bra sätt att “umgås” med vänner man har på distans som man inte träffar så ofta. Om det inte blir så att man hittar på nåt kul med en kompis, kommer jag oftast på egna projekt jag vill testa på och göra, kanske läsa nån bok som jag lär mig nåt av eller helt enkelt bara göra nåt som jag brinner för. Bland allt detta vill jag såklart umgås med min familj och flickvän så mycket jag hinner, och göra roliga saker med dem.

Som ni förstår, och som de flesta av förmodligen känner igen er i, känns tiden knapp, och det hade varit skönt med några fler timmar på dygnet, eller några färre timmar på jobbet. Detta är en stor anledning till att jag försöker spara till mitt ekonomiska isch oberoende. Jag kommer troligtvis jobba framöver på något sätt, därför är mitt kapitalmål inte så stort, med tanke på att jag räknar med att fortsätta få in lite pengar. Jag vill helt enkelt bara kunna jobba lite mindre, när jag vill, på mina villkor.

Som jag nämnde tidigare är anledningen till att jag vill jobba mindre är att få mer tid till allt jag redan gör, för att kunna göra det lite mer. Just detta tror jag är väldigt viktigt. Att man lever som att resan även är målet. Bara för du slutar jobba tror jag inte du kommer börja träna 7 dagar i veckan om du inte tränar alls nu. Jag tror man kommer spendera tid på samma saker man redan gör fast i större utsträckning. Sen är det klart man utvecklas och börjar göra nya saker på sin fritid ibland, och med mer tid till fritid kanske denna utvecklingen går fortare i och med mer tid. Jag tror helt enkelt att det är viktigt att spendera din tid på det sättet du vill göra redan idag. Hur spenderar du din tid?

1 svar på ”Hur spenderar du din tid?”

  1. Bra inlägg! Viktigt att ha kul på resan annars blir det ju som du skriver kanske inte så roligt i slutändan.

    Vi fyller våra dagar med tre barn här hemma och mycket av ens fritid går till att engagera sig i deras aktiviteter. Dock är vi väldigt duktiga på att hitta på saker på egen hand eller var för sig, när man känner att vardagen är lite jobbig och man behöver komma iväg.

    Som tex nu när vi var i Sthlm några dagar. Sjukt härligt att få vara man och fru utan barn och få ägna tid åt varandra!

    Svara

Lämna en kommentar