Investmentbolagens Innehav – 2022

I slutet på 2020 gjorde jag ett inlägg där jag kikade på hur investmentbolagens innehav ändras med åren. Idag tyckte jag det var dags att kika på detta igen, det var ändå en stund sen sist!

Jag tycker dels det är gött att få en snabb överblick på de största innehaven såhär. Då kan man snabbt se om det är något investmentbolag man blir sugen att kika närmare på. Det är också kul att se hur innehaven utvecklas bara på något år.

Traction har nyligen t.ex. tagit in bolaget BE Group, ett innehav som kom med i alla strategier i min kvantportfölj. Tyvärr är dock Traction inget bolag som är intressant för min del, då 30% av bolaget fortfarande består av likvider och räntepapper.

All data kommer från fantastiska ibindex. Här kan man se investmentbolagens olika innehav, vikt, substansvärde, rabatt/premie och mycket annat smått och gott!

Låt oss kika på investmentbolagens innehav!

Investmentbolagens innehav – 2022

[table id=33 /]

Vilka investmentbolag är era favoriter? Mina är nog Investor, Svolder, Bure och Latour, även om den sistnämnda har varit väääldigt dyr ganska länge!

7 svar på ”Investmentbolagens Innehav – 2022”

    • Ja det är riktigt fina. De har inte funnits på ibindex så länge samt inte tillgängliga på ISK så det bidrar nog mycket till varför de inte funnits med i sammanställningar som dessa. Äger du Spiltan? 🙂

      Svara

Lämna en kommentar