Investmentbolagens största innehav – 2020

För ungefär ett år sedan gick jag igenom investmentbolagens största innehav. En bra grej för att få koll på vad man faktiskt äger. Jag tyckte det vore kul att se om och hur innehaven har förändrats under året som gått, så här kommer en liten favorit i repris!

All data kommer från fantastiska ibindex. Här kan man se investmentbolagens olika innehav, vikt, substansvärde, rabatt/premie och mycket annat smått och gott! Att hålla koll på rabatten på investmentbolag kan ge dig en bra hävstång i ditt köp. Dvs. om du köper ett investmentbolag när rabatten är 10% högre än tre/fem-års snittet, är chansen stor att marknaden just nu undervärderar aktien och att den i sinom tid kommer återgå till sin normala rabatt eller för en stund pendla över till premie. Alltså kan du tjäna några % extra avkastning genom att köpa aktien när rabatten är stor.

Här nedan är alla investmentbolagens tre största aktieinnehav, och deras andel av substansvärdet, idag och för ca ett år sedan. Lite enkelt och överskådligt för att ge dig en snabb inblick i vad du äger/skulle äga om du köpte investmentbolaget idag!

[table id=10 /]

Eastnine äger ett gäng fastigheter. Havsfrun presenterar ej sina innehav på Ibindex utan fungerar mer som en aktiv förvaltad fondportfölj. NAXS investerar huvudsakligen i private equity fonder varpå dessa tre ej finns med på denna listan. Ratos finns ej heller med på listan då de ej presenterar sitt substansvärde och innehavsviktning själva.

Vilka investmentbolag äger ni? 🙂

5 svar på ”Investmentbolagens största innehav – 2020”

 1. Kul jämförelse, aldrig riktigt tänkt på hur mycket det kan ändras.

  Äger själv Svolder, Investor, Latour, Industrivärdrn.

  Svara
 2. Snyggt!

  Personligen äger jag Investor, Kinnevik, VNV Global och Investment AB Spiltan, sen äger jag indirekt genom Spiltan Aktiefond Investmentbolag. I Nederländerna kör jag Prosus.

  Svara
  • Ah, fina innehav du kör! Hört mycket om Prosus men aldrig fått tummen ur att kika närmare på dem, det kanske man borde göra! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar