Jag är mångmiljonär!

Det känns ganska sjukt att skriva den här rubriken. Att jag som inte ens fyllt 30 står här och är mångmiljonär. Utan att ha vunnit på lotto eller ärvt två miljoner. Förvisso har jag haft goda förutsättningar som gjort att jag kunnat bo billigt, men ändå. 

För lite mer än ett år sedan nådde jag min första miljonAvanza, nämligen 25:e juni 2020. Det kändes helt absurt. Bara några månader tidigare hade portföljvärdet varit nere på typ 600k, det var visst nån pandemi som drog igång då. Att jag nu ett år senare, 22:a juli 2021,  dubblat kapitalet känns helt galet. Aldrig trodde jag att det skulle gå så snabbt. Lite tack vare det eviga månadssparandet men mestadels för börsen löpt helt fullständigt amok. Förra året slutade jag på 42% i årsavkastning och i år ligger jag just nu på 32%. Det är helt galna siffror och tyvärr varar nog inte detta goda liv för evigt. Men en kan ju alltid hoppas!

Det var när jag var ute på vandring i nordligaste delarna av Sverige jag såg att portföljvärdet närmade sig 2 miljoner med stormsteg. Jag hade inte kollat börsen på någon dag och helt plötsligt hade jag gått från 50.000 ifrån till bara någon tusenlapp. Det slog senare över och jag stängde sedan dagen med ett värde på över två miljoner. Det firades lite spontant med flickvännen och vännerna jag var där med, med lite bubbel och bärs på kvällen. Ett härligt minne!

Jag har sparat ihop dessa två miljoner genom hårt slit och hårt sparande i ur och skur varje månad. Nåväl, så hårt har sparandet inte känts. Även om jag kallar mig Snålänningen så lever jag faktiskt inte särskilt snålt. Jag köper så lite onödigt som möjligt och då blir det helt enkelt en stor bunt med pengar kvar varje månad, som får sättas i arbete istället för att ligga och skräpa. Att spara en slant varje månad gör verkligen underverk över tid!

6 svar på ”Jag är mångmiljonär!”

  1. Så sjukt skoj! Bra jobbat och grattis! Det har verkligen gått undan för dig och hoppas det fortsätter på den inslagna vägen:)

    Svara

Lämna en kommentar