Julklappar

Julafton närmar sig med stormsteg, och även om det inte ser ut att bli en vanlig jul med hela släkten samlad så ska fortfarande julklappar införskaffas till de nära och kära. Vissa anser att julklappar är det heligaste och bästa som finns medan vissa snarare mår illa av konsumtionshetsen och tycker att julklappar bara är trams. Själv ligger jag nog någonstans mitt emellan!

Ibland kan det vara riktigt svårt att hitta en present som känns meningsfull och har en tanke bakom, och då kan det vara svårt att känna att julklappar är något vettigt påfund. När man däremot vet vad en person vill ha, som den kanske bara nämnt i förbifarten någon gång, kan det istället vara väldigt kul att ge.

I år kommer mina julklappar bl.a. innehålla upplevelser, böcker men även lite aktier. Jag fick nämligen under året ett litet kusinbarn som redan har fullt med leksaker och kläder. Vad passar då bättre än en bra start på ett långsiktigt spar, redan innan man fyllt ett år. Jag funderar på att slå till Unga Aktiesparares Julklapp, men då jag inte riktigt vet om det är något föräldrarna kommer nyttja (då ungen inte riktigt är läskunnig än) tror jag att jag kanske nöjer mig med enbart aktier till henne.

Det kan vara lite knepigt att ge aktier som gåva, och jag har inte riktigt bestämt mig än hur jag ska göra. Antingen startar jag ett ISK/KF med förmånstagare på mitt Avanzakonto eller så kommer jag nog swisha över summan och sitta med och köpa aktier till den unge damen, på hennes pappas konto. Det är nog det som blir smidigast. Risken är annars att jag kommer ha femtioelva olika ISK med spar till olika kusinbarn och barn i framtiden. 😉

Ger ni julklappar och har ni några julklappstips? 🙂

4 svar på ”Julklappar”

 1. Hej!
  Jag skulle nog också säga att jag både gillar julklappar men tycker hetsen är för stor. Det är just överflödet jag inte gillar. Vi väljer att inte köpa så mycket till våra barn just för att de ändå får så mycket av nära också kära. Det vi köper är också sådant som vi vet att de måste ha, alltså sådant vi med 99% säkerhet hade köpt ända.
  Kanske låter tråkigt för vissa men vår barn har varit nöjda varje jul.

  Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi

  Svara
 2. Tycker det är roligt att ge julklappar men det absolut bästa är all ledighet.

  Det är så skönt att efter en mörk höst och vinter att få ligga och dra sig i sängen nån timme extra och bara njuta.

  Svara
  • Håller med dig 100% Daniel! Är riktigt gött med lugna dagar. Jag tycker också det är så underbart att lägga året som gått bakom sig, och planera och fundera över kommande år. Inte minst fundera över och utvärdera ens portföljer!

   Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version