Köpt Spiltan

Igår var det tisdag och då slog jag till och köpte en stek i Spiltan. Detta alltså Investment AB Spiltan och inte någon av Spiltans fonder som annars kan vara lätt att blanda ihop. Detta blir en nykomling i min investmentbolagsportfölj.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Spiltan som investmentbolag, hur det kom till, ägare och innehav etc. Om du är intresserad av det kan du läsa det här.

Att jag slog till just nu beror dels på att jag ännu inte hade köpt upp mitt månadsspar, samt dels att Spiltan under tisdagen var ner -7%. Värt att notera är såklart att Spiltan endast handlas på tisdagar, därav är det inget konstigt att deras kurs rör sig mer än index när den väl handlas på tisdagar, den har ju en börsvecka att ta igen.

Det var dock inget megafynd läge i bolaget trots att kursen var ner över -7% (dock stängde på -5,35%)  under gårdagen. Bolagets substansrabatt är just nu ca 3% vilket är en rimlig värdering i mitt tycke, även om det inte är något fyndläge. De senaste 3 åren har rabatten legat kring 20% men sedan bolaget gick att handla via ISK har bolagets rabatt sjunkit av förklarliga anledningar. Spiltans substansrabatt kan du följa på ibindex.se

Jag har sedan Spiltan blev möjlig att handla på ISK varit intresserad av att addera bolaget i min portfölj. Jag är inte superförtjust i att Paradox är en sådan bjässe i bolaget, men att få äga en liten del av P H Börjessons bygge är ändå skoj. På sikt tror jag såklart även det kan vara en helt OK investering. Jag planerar inte att Spiltan ska bli mitt största innehav men jag ser det som ett av många likaviktade innehav i min investmentbolagsportfölj, och planerar därför att fylla på i Spiltan något tills det nått den nivån.

Äger ni Spiltan?

Lämna en kommentar