Köpt tillbaka Creades

För snart ett år sen sålde jag halva mitt innehav i Creades då premien var uppe och nuddade på 100%. Jag vill helst inte hålla på att köpa och sälja bland mina investmentbolag, utan tanken är att vara långsiktig. Ibland blir dock risk/reward så pass dålig att man måste agera. Därav min försäljning. För pengarna köpte jag istället det största underliggande innehavet Avanza, och fick därmed mer exponering mot Avanza, men slapp den sjuka premievärderingen.

Idag har Creades en premie på 22%. Det betyder alltså att man betalar 122 kr för en 100-lapp. Det kanske inte känns som ett fyndläge, men faktum är att Creades 3-åriga snittpremie är 25%, och det betyder att marknaden nu handlar Creades billigare än det. Det 5-åriga snittet är dock 16% premie. Jag resonerar som så att den orimligt höga premien i Creades nu är borta, och även om Creades inte är billigt nu, så är det inte orimligt dyrt nu. Det kommer säkerligen finnas bättre lägen att köpa Creades i framtiden, men jag är nöjd med min trade nu och flyttar därmed tillbaka pengarna från Avanza till Creades.

Att Creades handlas till en viss premie är helt okej tycker jag. De har en stor andel onoterade innehav där jag tycker Inet och Apotea är väldigt intressanta och fina företag jag själv handlar mycket hos.

Om vi ska kika på hur mitt byte gått så är det svårt att vara missnöjd. Sedan jag sålde Creades och köpte Avanza har Creades gått upp 4%. Under samma period har Avanza gått upp 65%. Det är ett helt galet bra utfall i mitt tycke. I efterhand är det lätt att konstatera att det var ett bra beslut att sälja Creades till förmån för Avanza. Att utfallet skulle bli såhär bra var dock såklart inget jag räknade med.

Det kan mycket väl vara så att Avanza fortsätter överprestera Creades i framtiden, det är svårt att sia om. I vilket fall som helst får jag vara med på resan genom Creades.

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version