Köpt tillbaka Latour

För lite mer än ett år sedan sålde jag av större delen av mitt innehav i Latour. Detta då premien hade rusat upp till 100%. Man köpte då alltså 100kr för 200kr.

Jag köpte då istället två av de stora noterade innehaven i Latour, Assa Abloy och Sweco. Nu när premien var nere under 20% slog jag till och bytte tillbaka. Det får ses som ett helt okej pris, då det 5-åriga snittet för Latour är 25% premie. Det är dock inte något pangpris på Latours aktie nu, den är fortfarande ganska högt värderad. Grejen är det att den ofta är högt värderad och jag helt enkelt var nöjd med min lilla trade nu. Det är lätt att bli girig och vilja ha mer. Jag nöjer mig här! Ännu en anledning var också att jag ville ”städa upp” min portfölj och mina innehav lite. 

Som vi ser var det en bra affär att sälja Latour på 100% premie. Om det var en bra idé att byta tillbaka nu återstår att se. Oavsett vad är jag nöjd att ha Latour i min portfölj. Det är ett riktigt fint bolag, ägare med kött och blod och sunda bolag i portföljen samt en intressant onoterad del. Latour väger inte tungt i min investmentbolagportfölj just nu, endast en fjärdedel av kapitalet jag har i Investor. Om Latour skulle bli billigare i framtiden har jag inget emot att fylla på mer.

Hur ser ni på Latour? Äger ni aktien?

2 svar på ”Köpt tillbaka Latour”

  1. Jag har ökat mitt innehav rejält senaste 3 månaderna. Runt 20% är min smärtgräns och nu har det varit tillfällen att öka enligt mig.

    Latour är ett av mina största innehav och hittills har de levererat, vilket jag både tror och hoppas de gör i framtiden!

    Svara

Lämna en kommentar