Månadsrapport – April 2021

Sköna maj välkommen till vår bygd igen! Äntligen maj och sommarmånaderna närmar sig med stormsteg!! Förhoppningsvis betyder det snart varmare grader och så småningom även ledighet. Jag börjar bli lite småtrött på jobbet som vanligt såhär några veckor innan sommarledigheten, det ska bli riktigt skönt med ett par lata veckor fyllda med skojiga aktiviteter! 

April har dock också varit bra, jag har varit en del i Småland som alltid är lika mysigt, och även vunnit en stor utmärkelse inom jobbet! En del fotboll, golf och padel har också hunnits med.

Inkomster

Inga konstigheter på den här fronten, som vanligt tickade 29.000:- in på kontot den 25:e. Dessa satte jag direkt i användning i form av Hemnets IPO, vilket blev en lyckad affär. Man fick ingen megatilldelning, men 2000:- i vinst blev det direkt i alla fall. Man ska inte säga att det är en gratislunch, då Hemnet var väldigt högt värderad vid börsnoteringen och det lika gärna hade kunnat sluta -2000, men samtidigt känns det nästan så i börsklimatet som varit senaste tiden. Allt ska bara upp, hela tiden! Dessa pengarna tog jag direkt ut från Nordnet (vilket var enda nätmäklaren man kunde teckna Hemnet ihop med Carnegie tror jag) och till slut blev det 12.000:- som hamnade in på Avanza. Jag har dock inte bestämt vad det blir för pengarna än, mycket känns ”dyrt” just nu och inget särskilt lockar extra just nu. Kanske blir det att fylla på innehaven i kvantportföljen litegrann.

 • Inkomster 29.000
 • Sparande 12.000
 • Sparkvot 41%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Det blev en riktigt bra april för mig, efter att ha haft en svagare start på året. Framförallt trendande tillväxt och investmentbolagen bjöd på en kalasmånad. Nästan 15% i jämförelse med OMXS30GIs något mer blygsamma +1,85%.

Mina portföljer kom äntligen ikapp index och jag ligger just nu +21,71% för året. Ingen imponerande siffra för många, men jag försöker vara nöjd. Det är lätt att bli blind och tycka man är värdelös när man jämför sig med alla tresiffriga grafer man ser på finanstwitter. Men det gäller att förstå att man inte riktigt kan jämföra sig mot de som day/swingtradar eller de som endast har fem bolag i portföljen när man själv sitter på 55. Alla har olika förutsättningar och riskhantering, och det lätt att glömma. OMXS30GI har varit ett av de bästa indexen i år och de har gått +20,18% i år. Jag är glad att jag är ikapp!

Hur var eran aprilmånad? 🙂

7 svar på ”Månadsrapport – April 2021”

 1. Vart en helt okej månad, hamnade på plus iaf.

  Men tycker det känns lite väl ansträngt och rekyl hade varit välkommen.

  Svara
  • Plus är alltid gött! 🙂 Jo, det kommer nog komma förr eller senare, men kanske snarare förr än senare 😉

   Svara

Lämna en kommentar