Månadsrapport – April 2022

April är över och en ganska rutten börsmånad för min del! Vi fick även en historisk händelse på börsen i dagarna då en flash crash på -8% skedde på OMXS30 under bara ett par minuter.

Inkomster

Inga konstigheter utan som vanligt trillade 32.000:- in på kontot denna månad. Av dessa åkte 10.000:- direkt in på Avanza. Passande nog var börsen ner ett par procent dagen efter löning så man kunde få mer för pengarna!

Min kära sparkvot har sjunkit något senaste tiden, och det känns som det alltid är pga diverse engångsutgifter. Dessvärre kommer de hela tiden så det kanske bara är livsstilsinflation… Jag är dock ändå på god väg att nå mitt sparmål på 100.000:- så jag ska vara nöjd ändå, även om jag blivit bortskämd med att ha en sparkvot på närmare 50%!

 • Inkomster 32.000
 • Sparande 10.000
 • Sparkvot 31%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Som ni ser är det främst investmentbolagen samt fonderna som haft en riktigt tuff månad. Kvantportföljen och trendande tillväxt har faktiskt gått helt okej i jämförelse med index som var ner -0,92% i april.

Hur har er månad varit?

4 svar på ”Månadsrapport – April 2022”

 1. Hygglig månad för kvantportföljen. Africa Oil och Nilörngruppen som drog upp den?

  För egen del hamnade april på +2,14% över lag, vilket man egentligen borde vara mycket nöjd med. Men efter att de tre föregående månaderna har varit på +14-20% har man blivit så fartblind att det är en smärre besvikelse.

  Hade tänkt avyttra en del under april månad för att kasta in en slant på proteans nystartade fond, men så fort man ska sälja så blir det ett fruktansvärt velande av det hela så det blev inte avklarat i tid. Förhoppningsvis får man det gjort i maj i stället. Det skulle kännas bra med mer riskspridning så som ekonomin ser ut.

  Svara
  • Ja, verkligen, den har rullat på fint! Det är Africa Oil, Arctic Paper, B3 samt Nilörngruppen som bidragit mest (och i den ordningen).

   Ojoj, snyggt! Hur ser din portfölj ut om du levererar sådana fina siffor i dessa tider? Och vad är den där Protean fonden för någon? Inte hört talas om den tidigare!

   Svara
   • Övertung i naturgas, olja och gödningsmedel som gjort bra ifrån sig. Starkast har varit Verde Agritech, Itafos, Southern Energy, Kolibri Global Energy, Scorpio Tankers, Vermilion Energy, OKEA och Saras S.p.A.

    Pontus Dackmo (@stckpkr på twitter) har gått från att förvalta kapital inom en privat ”family office” struktur till att öppna upp en specialfond för allmänheten. Efter att ha läst partnerbreven han har skrivit och lyssnat på någon intervju tycker jag att han låter vettig.

    Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version