Månadsrapport – April 2024

Vi är snart inne i mitten på maj så dags för en liten snabb månadsrapport för april!

Inkomster

Denna månad trillade det som vanligt in 35.000:- från lönen. Av dessa sattes 5000:- i arbete. En ganska rejäl sänkning av sparande denna månad, detta då jag precis är hemkommen från en veckas semester! Detta fick kosta en slant och därav blev månadssparet lite lidande denna månad, men det var väl spenderade slantar, en magisk resa!

För övrigt kickade jag också igång 9 algos som handlar genom ProRealTime under april. Detta är alltså algoritmer som köper och säljer dygnet runt baserat på ett x antal förutbestämda faktorer. Återkommer kanske mer om detta framöver men personligen tycker jag detta kommer bli väldigt spännande att följa!

  • Inkomster 35.000
  • Sparande 5.000
  • Sparkvot 14%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för min portfölj denna månad.

Återigen en månad där tillväxten tar hem första priset! Den fortsätter tugga på fint har YTD avkastat 27% vilket är mäkta imponerade jämfört med OMXSGI som ligger på +12%. Denna portföljen kan vara ganska volatil men vi får hoppas den fortsätter tugga på även resten av året! År 2020 avkastade trendande tillväxt hela 87%, om den fortsätter i denna takten kanske vi hamnar där i krokarna i år med, haha!

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version