Månadsrapport – Augusti 2020

Årets sista sommarmånad är över, och också månaden där jag har firat min födelsedag! Jag inledde månaden med min sista semestervecka för året innan jobbet rivstartade med full fart direkt. Jag må tycka om mitt jobb väldigt mycket, men särskilt efter semestern hade jag en längtan till att fortsätta ha lite mer fritid…

Inkomster

Denna månaden bjöd inte på några överraskningar, utan jag fick som vanligt omkring 27.000:- i lön. Jag saknar lite charmen när man enbart körde sin enskilda firma, ibland kunde man få ut 18.000:- och ibland kunde man få ut 40.000:-. Det är väl på något sätt skönt att veta att man har sin stabila lön, månad ut och månad in så länge inget oförutsett händer!

Jag jobbar fortfarande hemifrån, vilket innebär att jag lever lite billigare än vanligt, då man inte äter uteluncher eller är på så mycket AWs i coronatider. En semester som var något dyrare än vardagen gör att mitt sparande inte blir överdrivet bra denna månad, men ändå helt ok! Värt att tillägga är att jag denna månad smet in 10.000:- extra till börsen från ett utökat bolån jag tog för några månader sen. Tanken är att gå in litegrann allt eftersom med detta utökade bolån. Detta då jag är ganska lågt belånad just nu.

  • Inkomster 27.000:-
  • Sparande 14.000:-
  • Sparkvot 52%
  • Extra till börsen 10.000:-

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Återigen en fin månad där alla olika portföljer slog index med marginal. Ingen av portföljerna som sticker iväg extra denna månad. De kämpar sig verkligen lite bättre än index hela tiden, tillsammans! Som jag nämnde i mitt förra inlägg känns det verkligen som att börsen är en solstråle just nu, och att allt går väldigt lätt. Det kommer inte fortsätta i all evighet, och börsen kommer sätta ens psyke och ens strategier på prov. Det gjorde den i våras och det kommer ske igen. Tills dess försöker jag njuta av den fina prestationen portföljen bjuder på!

Om vi kikar på helåret så ligger jag omkring 20%-enheter bättre än index YTD. Detta går mot mitt bästa börsår någonsin, peppar peppar. Många har dock haft bra börsår, och många aktiefavoriter på finanstwitter har gått starkt. Jag hoppas dock att mina strategier tillsammans ska kunna fortsätta prestera över index oavsett börsklimat. Hoppas ni alla har haft en fin augusti och berätta gärna om hur det har gått för er denna månad!

2 svar på ”Månadsrapport – Augusti 2020”

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version