Månadsrapport – Augusti 2021

Juni, juli, augusti har nu fluuuugit förbi. Jag hade en skön sista sommarmånad även om vädret mot slutet inte riktigt kändes som sommar. Det var en bra månad för mig! Bl.a. så återupptogs fotbollssäsongen, jag var på spa med min flickvän och jag fick en spontan löneförhöjning på 8%. Detta betyder att jag framöver kommer få ut ca 31.000:- istället för 29.000:- i månaden framöver. Det är såklart välkommet!

Inkomster

Denna månad tickade det in ett par extra tusenlappar pga semesterlön. 31.000:- tittade in på kontot den 25:e och 14.000 av dessa skeppades över till Avanza. Jag hade kunnat spara lite mer denna månad men valde att bygga lite extra buffert då det ev. ska ske en större utgift framöver… 

Jag betalade även denna månad in min slutskatt på omkring 20.000:- så nu slipper jag nalla ett par tusenlappar varje månad till att betala detta!

  • Inkomster 31.000
  • Sparande 14.000
  • Sparkvot 45%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Återigen en bra månad för portföljen. Mina systematiska strategier kvantportföljen och trendande tillväxt fortsätter tuffa på i bra takt. Fonderna fortsätter försöka jaga ikapp index medan investmentbolagen hade en riktigt tuff månad. Med all rätt dock då värderingarna som sagt varit väldigt höga, och en liten nedåt rekyl känns väldigt sund. Faktum är att flertalet av investmentbolagen inte är så himla dyra nu faktiskt, vilket gjorde att jag köpte tillbaka mina aktier i Creades efter att under en period ägt deras största underliggande innehav Avanza istället. YTD har jag dragit ifrån index en liten bit då jag ligger +37% medan index ligger på ca +30%. Riktigt gött!

Har ni haft en bra månad? 🙂

2 svar på ”Månadsrapport – Augusti 2021”

  1. Augusti för mig var en seg måndag, tror jag gick knappt plus:) Men lika glad är jag för det.

    IB-bolag var den största sänket och snart kanske man kan börja fylla på efter lite ansträngda värderingar.

    Svara

Lämna en kommentar