Månadsrapport – Augusti 2022

Sista sommarmånaden är över och juni, juli och augusti är nu historia. Väldigt tråkigt tycker jag men jag får väl glädja mig med att det sägs att aktier är en vintersport. Detta känns dock inte som marknaden är superglad just nu, med hög inflation, räntor som höjs och elpriser som kommer vara absurt dyra i vinter. Nåväl, som Miljonär innan 30 twittrade mitt i coronakrashen; “Nu byggs framtida förmögenheter för er som är unga, har jobb och kan spara stor del av lönen.”

Inkomster

Mitt sparande denna månaden blev riktigt bra! Jag fick några extra tusenlappar på min lön denna månad då jag fick semesterersättning samt fick tillbaka pengar för friskvårdsutlägg. Totalt fick jag in 36.000:- på kontot och 20.000:- av dessa åkte in på Avanza. Denna månad passade jag på att fylla på lite i mina systematiska portföljer, kvantportföljen samt Trendande Tillväxt.

  • Inkomster 36.000
  • Sparande 20.000
  • Sparkvot 56%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

OMXS30GI gick ner ca -5,5% i augusti samtidigt som mina portföljer totalt var ner ca -8%. Denna dåliga marknad är tyvärr inte jättekul för mina portföljer som oftast går bäst under bull market. I dåliga tider brukar t.ex. investmentbolagens rabatter stiga samtidigt som rabatten brukar minska i goda tider. Det blir då lite kaka på kaka. Samtidigt var bredare index ner ca -7%, mindre bolag har det helt enkelt lite tuffare nu.

Jag tycker dock inte det är särskilt jobbigt med nedgången utan försöker spara på så mycket jag orkar. Jag tror fortsättningsvis på mina strategier. Det är lätt att tro att man måste agera när det går dåligt men vi måste komma ihåg att dessa månadssammanställningar är alldeles för kort tid för att utvärdera någonting alls. Dessa görs mest för det är skoj samt för jag tycker det är gött att kunna visa transparens för dig som läser, så du svart på vitt får se hur det går för mig.

Hoppas ni hade en fin augusti och får en fin start på hösten! Nu är det snart dags för valvaka!

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version