Månadsrapport – November 2020

Julens månad är här och ännu en månad har glidit förbi. November är väl kanske inte årets roligaste månad, mörkt och kallt, och det blir inte roligare av att Corona härjar och man inte får träffa så mycket folk. November 2020 går dock kanske till historien som en glädjens månad då detta blev månaden då goda nyheter om Coronavaccin presenterades. 

Mina föräldrar åkte även de på covid i November, men som tur var utan större besvär. Feber i två veckor och en ordentlig influensa, men inget mer än så i alla fall. På jobbet har det varit väldigt lugnt, vilket är ganska skönt efter ett annars hektiskt år, från i våras till sensommaren. Att jobba hemifrån när det är lugnt på jobbet gör att man kan småpilla lite hemma under dagarna, och ägna fritiden åt roligare saker!

Black Friday, årets händelse bland konsumenter, ägde också rum i fredags. Jag shoppade in lite julklappar som jag planerat att köpa, för att på så sätt komma undan några kronor billigare. Jag råkade också slå till på FIFA 21, då priset endast var 299:- till PS4 kunde jag inte låta bli!

Inkomster

Månadens lön gled som vanligt in på kontot, 27.000:-. Av detta åkte det in 15.000:- till Avanza. Dessa slantar åkte denna månad in i min Trendande Tillväxt. Jag shoppade upp de ganska direkt, nämligen i måndags när balanserade om mina systematiska strategier. Jag hade kunnat spara några tusenlappar till denna månad, men då julen nalkas valde att lämna kvar lite extra cash på buffertkontot till årets julklappar!

En rolig grej under månaden var att jag faktiskt tog mig i kragen och snackade lite lön med min chef. Faktum är att jag under året fått en liten ändrad position med lite mer ansvar och sedermera borde få mig ett lite lönelyft. Min chef höll med, och till årsskiftet hoppas jag på några tusenlappar mer i månaden!

 • Inkomster 27.000:-
 • Sparande 15.000:-
 • Sparkvot 55%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultatet för mina olika portföljer denna månad.

En av mina sämre månader för året, detta tack vare nyheten om coronavaccin vilket orsakade en rejäl sektorrotation som inte mina portföljer gillade. Att världen närmar sig ett vaccin får dock vara lite viktigare än att min portfölj backade några kronor!

Totala portföljen ligger fortfarande ca 23%-enheter bättre än index trots en lite sämre månad. Detta ser ut att bli mitt bästa börsår någonsin, sett till hur min portfölj går relativt index.

Jag skulle bli superglad om du lämnade en kommentar om hur ditt november var! 🙂

8 svar på ”Månadsrapport – November 2020”

 1. 8.06% upp i November. Inte illa trots allt, men jag gick drygt tre procent sämre än OMXSPI.

  Upp drygt 46% på året och precis över 100%-strecket efter tokdippen den 20 mars. Hade en svagare månader i september (ned 4%) när det var lite stilltje på tech-aktierna.

  Svara
  • Oj, med 46% YTD borde du vara riktigt nöjd! Sjukt snyggt jobbat!! Vad är dina största innehav samt kör du nån särskild strategi? 🙂

   Svara
 2. Snyggt jobbat snålis!
  Jag hade en riktigt bra månad i November.
  Mycronic som jag är tung i gick väldigt bra.
  Slutade på +21.53% från 2e nov till 1e dec.

  Borde kanske börja med mer frekventa uppdateringar likt din? 🙂

  Svara
  • Ojoj, riktig supermånad för dig Marcus, kul att höra! Hade varit superskoj att få ta del av lite mer frekventa uppdateringar från dig. Älskar att spana in folks YTD/3/5 års grafer samt innehav! 🙂

   Svara
 3. Plussade drygt 7% november månad. Gillar sektorrotationen som pågår, många av mina basinnehav som är dyra. Får hoppas på lite rally nu innan jul:)

  Svara
  • Snyggt Daniel! Haha, den enes död är den andras bröd eller hur säger man 😉 Låt oss hoppas på ett litet tomterally, men sen kan vi gärna ta lite mellandagsrea på börsen också tycker jag!

   Svara
  • Tjenare Johan! Tack! Jag jobbar inom media/film. Utbildning är inte ett måste inom mitt yrke, jag har dock gått en utbildning vilket framförallt hjälpte mig med mitt nätverk. 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version