Månadsrapport – Februari 2021

Vårsolen har börjat titta fram på sina håll och det börjar äntligen bli varmare och ljusare. Mars är snart här och på sina håll har det varit +15 grader i veckan och det har bjudits på mycket sol. Underbart!

Gamestop toppade 28:e januari men var inledningsvis av februari är en stor snackis. Den sjönk som mest nästan 90% men har senaste dagarna gjort ett litet dödsryck. Under månaden noterades även Fractal Gaming och Cint som jag båda försökte få tilldelning i. Fractal gick jag in med en rejält stor stek då jag tyckte risk/reward var väldigt lockande. Jag fick rätt (vilket kanske inte var någon stor merit) då den steg med nästan 100% vid öppning, men det hjälpte föga då jag inte fick en enda aktie. I Cint fick jag däremot 100 aktier som jag sålde direkt vid öppningen. Här tecknade jag dock inte alls lika mycket som jag gjorde i Fractal, men det hade nog inte spelat någon roll då det kändes som “alla” som tecknade fick 50 aktier per konto. Såklart är det alltid kul med lite gratisluncher även fast vinsten ej blev så stor.

Inkomster

Jobbmässigt har denna månad varit väldigt lugn. Jag inledde med nästan tre veckor av inget att göra. När man jobbar på kontoret och inte är satt på nåt projekt får man verkligen försöka hitta på saker att göra, några vettiga och några mindre meningsfulla. Det var ganska skönt att därför jobba hemma när en sådan period kom så man kunde lägga tid på att kolla börsen och andra trevliga meningsfullare aktiviteter istället.

Under månaden kickade även min lönehöjning in vilket innebär 37.700:- i månaden. Jag fick även 2700:- retroaktivt för januari. Trots detta blir det min sämsta sparkvot sen jag startade bloggen denna månad. Detta beror på att jag avsatte pengar i en periodiseringsfond förra året (dvs sköt upp vinsten till detta år) i min enskilda firma vilket innebär en liten beräknad skattesmäll i år. Nu när jag tagit tag i bokslutet så valde jag att lägga undan den summan redan nu. Den lilla slanten som sparades denna månad satte jag direkt i arbete i Lundbergföretagen som har en bra rabatt mot sitt snitt just nu.

 • Inkomster 31.000
 • Sparande 2.000
 • Sparkvot 6%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Om januari var en riktig skitmånad för portföljen så var februari faktiskt betydligt bättre för egen del. 3,31% slutade februari för OMXS30GI medan jag slutade på 6,58%. Tillväxtbolagen fick inte en lika stor smäll utan tickade faktiskt på rejält på sina håll. Kvantportföljen och tillväxtportföljen gick riktigt bra medan investmentbolagen och fonderna gick något sämre än index. Just nu ligger jag upp ca 4,67% YTD medan OMXS30GI är upp ca 7,39%. Med detta sagt så har det ju bara gått två månader av året och som vi alla vet är investeringar ingen spurt utan ett maraton. På måndag är det dags att ombalansera innehaven i kvantportföljen och i trendande tillväxt. Det är alltid lika skoj!

2 svar på ”Månadsrapport – Februari 2021”

 1. Snygga portföljer, har inspirerats av det här och har nåt liknande din Kvant. Jag ombalanserade dock igår och det var hela havet stormar. Men det är bara att köra, tror på systemet i längden.

  Mvh

  Svara
  • Haha, förstår vad du menar. Dagarna man ombalanserar kan det lätt bli smått kaotiska. Mycket köp och sälj. Framöver kommer jag dock endast byta ut hela kvantportföljen årligen, så lär bli lite lugnare ett par kvartal nu! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version