Månadsrapport – Januari 2023

Idag har börsen varit fullkomligt galen och OMXS30 stängde dagen på +3,5%(!). Det är helt galna siffor och typ en halvårsavkastning på en dag. Detta efter FED lämnade besked om att de höjer räntan med +0,25-procentenheter igår. Egentligen blev det inga överraskningar men marknaden verkade dra en lättande suck och prisa in räntesänkningar framöver.

Inkomster

Första lönen för året blev som senaste året 32.000 netto. Kommande löner kommer dock bli 34.000 då jag precis fick en liten lönehöjning. Väldigt välkomna extra tusenlappar till sparandet under 2023!

  • Inkomster 32.000
  • Sparande 12.000
  • Sparkvot 38%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Det har verkligen varit en raketstart på året. Frågan är om det kommer fortsätta? Det känns konstigt att börsen stiger så mycket, när de tuffa tiderna inte ens kommit än. Jag vet att börsen är framåtblickande, men det känns som den knappt alls tar hänsyn till en kommande lågkonjunktur? Å andra sidan är många ganska björniga och negativa, och då brukar börsen ofta överraska åt andra hållet. Jag har ingen aning om vart det tar vägen, men jag lutar åt att denna euforin måsta ta slut snart… 2023 blir ett spännande år!

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version