Månadsrapport – Juli 2020

Den stora semestermånaden juli är nu till ända, och för pessimisten är det ett tecken på att sommaren snart är över och för optimisten betyder det att vi har nån månad av sommaren kvar. Själv är jag mitt uppe i min semester, vilket har betytt dålig aktivitet här på bloggen. Det får vara OK såhär i semestertider. Nästa vecka blir min sista semestervecka innan det är dags för jobb igen!

Som vanligt har det varit underbart att vara ledig, jag har besökt och upptäckt många närliggande städer med min flickvän, tagit grönt kort i golf samt fuktat strupen med många goda öl tillsammans med kompisar och familj!

Inkomster

Denna månaden var inga konstigheter i lön, den hamnade som vanligt på 27.000:-. Det blir som alltid lite upptåg på sommaren när man är ledig, men än så länge har det inte dragit iväg så mycket ekonomiskt, det blir ju inga dyra utlandssemestrar denna sommar direkt. In på Avanza hamnade då överskottet på 17.000:-.

  • Inkomster 27.000:-
  • Sparande 17.000:-
  • Sparkvot 62%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Jag måste medge att jag inte alls följer börsen så noga om dagarna som jag gör när jag jobbar, trots att vi varit mitt uppe i rapportsäsongen. Det är faktiskt ganska skönt, det blir lite som en semester från börsen också. Längtar nästan till att komma in i lite rutiner igen och följa börsen och alla intressanta bloggare lite närmare igen!

Under juli gick börsen upp 2,58%. Under samma period gick min totala portfölj upp 5,90%. Mest bidragande till det var alltså investmentbolagen samt trendande tillväxt. Jag har nu dragit ifrån index lite ytterligare och ligger omkring 13% över index YTD.

Hoppas ni alla har haft och har en fin sommar!

Lämna en kommentar