Månadsrapport – Juli 2021

Tjäna! Bästa sommarmånaden är tyvärr slut och det betyder även att min semester är slut. Jag verkade i alla fall haft tur med vädret under min ledighet, senaste veckan när jag har jobbat har det inte varit någon högsommarvärme direkt. Som jag skrivit om tidigare spenderades min ledighet i Småland och avslutades med en veckas vandring i norr. Jag nådde under månaden även en ny stor milstolpe i portföljen, nämligen min andra miljon. Det känns ganska häftigt faktiskt!

Inkomster

Det blev som vanligt 29.000:- in på lönekontot denna månad, någon hundralapp mer pga. några dagar semesterersättning. Trots det blev sparandet rekordlågt denna månad, endast 5000:- trillade in på Avanza. Anledningen till detta är att vår lilla vandringsresa i norr kostade en bra slant, allmän ledighet vilket gör att man gör lite extra äventyr samt att jag sparar några tusenlappar till min restskatt som landade på ca 20k.

  • Inkomster 29.000
  • Sparande 5.000
  • Sparkvot 17%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer den senaste månaden.

Helt klart en bra månad! Framförallt investmentbolagen som har fått helfnatt. Bäst för mig i år i den portföljen har varit NP3 Fastigheter (inget investmentbolag men fått leva vidare sen portföljen stardade), Latour, Indutrade, Lifco samt Stockwik. Premierna har stuckit iväg något otroligt, och det har varit en ganska stor snackis på finanstwitter senaste veckan. Ska man sälja? Ska man behålla? Man ska verkligen inte köpa mer va? Kommer ett litet inlägg om mina tankar om detta framöver är planen!

Hoppas ni har haft eller har en fin ledighet och njut nu av sista sommarmånaden augusti!

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version