Månadsrapport – Juli 2022

Största sommarmånaden juli har passerat och sommaren har bara flugit förbi. Hoppas vi får en sista skvätt av sommar och varmare temperaturer under augusti!

Under månaden har jag varit på semester och varit i Jämtland, Skåne och Småland. 5 veckor ledighet har det totalt blivit under sommaren vilket varit underbart, men nästa vecka blir det tillbaka till hemmakontoret. Och jag kan faktiskt inte säga att jag längtar tillbaka just idag…

Inkomster

Denna månad fick jag en liten tusenlapp extra i lön pga semesterersättning, men min merpart av semesterersättning kommer jag få nästa månad. Det blir gött! 

Denna månad blir det faktiskt 0 kr till Avanza, men det får vara helt okej. Och nästan lite passande i och med uppåtrekylen, som åtminstone enligt Erik Hansen på Neuroquant, är ett bear market rally. Anledningen till att sparandet får dras in denna månad beror på att mina semestertrippar inte varit gratis, men också framförallt för att en ny telefon fick köpas in under månaden, då min gamla gav upp helt.

 • Inkomster 33.000
 • Sparande 0
 • Sparkvot 0%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

OMXS30GI gick under månaden upp hela 12,05%. Mer än en årsavkastning på en månad! Efter årets konstanta nedgångar så var det väl lite välbehövligt. Återstår att se om vi kan köpa billigare snart igen!

Mina portföljer gick alla bättre än index denna månad vilket är toppenkul och välbehövligt. Generellt sett brukar min portfölj stiga mer än index i uppgång och falla mer än index vid nedgång. Som tur är går börsen mer upp än ner över tid…

Totalt sett är jag ner 28% i år medan index är ner ca -20%. Jag kämpar på och nästa månad hoppas jag kunna spara på ordentligt igen!

Hur var er juli?

5 svar på ”Månadsrapport – Juli 2022”

 1. Hej Snålis!

  Sjukt bra månad du verkar ha haft! Själv låg det runt 8% upp, vilket får vara okej med min strategi:).

  Hoppas semester varit bra!!

  Svara
  • Tjena Danne!

   Jadå, det får anses hyfsat, men behövligt efter mitt tuffa år! 😉 +8% låter också fint, vad jag kommer ihåg har ju ditt helår varit betydligt bättre än mitt, så kanske på tiden att jag får komma ifatt lite i alla fall! 😉

   Semestern var underbar! Svårt att motivera sig nu när man är tillbaka på jobbet bara, jobbet är ju kul men inte lika kul som att vara ledig haha. Har din semester varit fin??

   Svara
   • Haha förstår det!

    Semestern har varit fin. Hunnit med både måsten och nöjen:) Kan däremot erkänna att jag inte har svårt att gå tillbaka till jobbet, nästan saknat det 😉

    Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version