Månadsrapport – Juli 2023

Min semester börjar närma sig sitt slut! Efter denna vecka är det dags att återgå till kneget. Det känns ändå helt okej, men jag hade inte varit ledsen om jag varit ledig en månad till…

Inkomster

Denna månad trillade det som vanligt in ca 33.000:-. Varit lite sjuk och större delen av semesterersättningen kommer nästa månad. Denna månad har utgifterna varit lite högre än vanligt pga semestern. Jag har varit utomlands på semester och gjort en del andra aktiviteter som kostar lite mer slantar än vad mina vanliga kostnader brukar ligga på.

Månadens slantar sattes i arbete i Creades, som jag tycker har en väldigt aptitlig värdering nu jämfört med vad de haft tidigare. En liten slurk åkte också in i Bure!

  • Inkomster 33.000
  • Sparande 10.000
  • Sparkvot 30%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

En helt okej månad! Två portföljer som tuffar på bättre än index och två portföljer som tuffar på lite sämre. Totalt sett ligger jag 7% upp i år medan storbolagsindex OMXS30GI ligger ca 13% upp. Som jag varit inne på tidigare så tror jag det mestadels beror på att min portfölj till stor del består av småbolag. Småbolag som i år har hackat efter storbolagsindex en del. PLUS Småbolag Sverige Index ligger 5% upp för året. Snarlikt min portfölj!

Lämna en kommentar