Månadsrapport – Juni 2020

Första sommarmånaden är över. Juni bjöd på fantastiskt väder, och för mig innebar det en månad där jag försökte varva mycket jobb med att njuta av vädret. Under månaden skedde också en, för mig, stor börshändelse. Jag blev nämligen Avanzamiljonär! Jobba hemifrån-tiden fortsätter, och dagarna flyter på i väldigt snabb takt. Jag tycker det är väldigt skönt att kunna rulla sig från sängen till datorn fem i nio, men största nackdelen är att dagarna går så fruktansvärt fort och flyter ihop då man inte får så mycket nya intryck under dagarna. Många dagar ser likadana ut, vilket jag inte har något emot då dagarna är fyllda av saker jag gillar. Lite mer variation är nog dock bra!

Jag lyckades under månaden håva in ett par gratisluncher. Jag tecknade nämligen aktier för Genovas IPO (börsintroduktion), fick tilldelning, och sålde i princip så fort jag fick in aktierna på kontot. Lite mer än en tusenlapp i vinst blev det. Jag tycker alltid det är lite läskigt när man “IPO-tradear”. När vissa IPO:er är väldigt övertecknade brukar jag dock försöka slå till. 

Inkomster

Denna månad trillade in några extra tusenlappar från övertidsjobb som skedde under maj vilket var välkommet! Inkomsterna hamnade på 30.000:-, och av det försökte jag spara så stor slant jag kunde får att kunna nå miljonen. 15000:- blev det till slut som åkte in på Avanza. Sommarmånaderna blir lätt något dyrare än övriga månader, lite mer (kortare) resor och aktiviteter. Under denna månad kom även lite årliga utgifter som t.ex. kostnad för webbhotell och domäner. Sparkvoten på 50% blir en av mina lägsta på länge, samtidigt tror jag det ändå är en lite rimligare sparkvot över tid.

 • Inkomster 30.000:-
 • Sparande 15.000:-
 • Sparkvot 50%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Under juni gick index upp 2,24%. Som vi ser på bilderna fortsätter mina kvantitativa strategier att leverera starkt, och slå index ganska rejält varje månad. Vi får se hur länge det fortsätter. Huruvida tillväxt eller värde-aktier går starkt brukar vara lite varierande över tid. Ibland har growth en svagare period och ibland en starkare period. 2020 har verkligen belönat tillväxtaktier och momentum, vilket jag fått erfara i mina portföljer.

Jag ligger omkring 10%-enheter över index för året, och hoppas såklart min medvind fortsätter. I mars, när börsen var ner som mest runt 30-40%, kändes det långt borta att jag skulle ligga på +8% YTD i juni. 

Hoppas ni får fina sommarmånader och en fin semester!

7 svar på ”Månadsrapport – Juni 2020”

  • Tack så mycket! Det låter inte så pjåkigt det heller faktiskt!! Kör hårt, håller tummar och tår att det går vägen för dig snart! 🙂

   Svara
  • Tack Daniel! Ja, särskilt kul att trendande tillväxt gått så bra, som är ”min egen”. Jadå, brukar försöka klämma in hela semestern där, jag flyr huvudstaden när jag kan! 😉

   Svara
   • Haha det lät ju bra:)

    Är du i Sävsjö trakten får du ta ett stopp och en öl! Så kan jag bjuda på den du missade en gång för längesedan när vi mötte ditt lag!

    Svara

Lämna en kommentar