Månadsrapport – Juni 2022

Årets första sommarmånad juni är förbi och den har sprungit förbi av bara farten! Hoppas resterande av sommaren går lite långsammare… Jag har precis haft min första semestervecka, nu ska jag åter till jobbet en vecka innan det är dags för 4 veckor ledighet till. Det ska bli riktigt gött!

Inkomster

Min vanliga lön på 32 laxar kom in på kontot precis som alltid. Eftersom det är sommar och jag precis varit iväg i norra Sverige och senare i juli ska ner till södra Sverige på semester så har utgifterna tickat iväg lite extra denna månad. Därför blir det endast 5000:- i sparande denna månad. Jag har dock lagt in över 100k på Avanza under månaden, men jag räknar inte riktigt dessa då detta är pengar jag sålde av i vintras pga. vi tänkte köpa ny lägenhet. Nu blev det inte så (tur var väl kanske det med tanke på räntan!) och då har dessa pengar glidit tillbaka in på Avanzakontot. Dessa pengar åkte dock inte in i några av mina fyra portföljer jag visar här, utan i min privata ”låtsas-tjänstepension” (från när jag körde enskild firma), vilket var portföljen jag sålde av i vintras.

  • Inkomster 32.000
  • Sparande 5.000
  • Sparkvot 16%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

En riktig skitmånad var juni för egentligen hela min portfölj. Alla portföljer gick ungefär lika dåligt. Om vi zoomar ut och kollar för helåret ser det inte så mycket bättre ut heller. Jag ligger en bra bit efter index där med. Tyvärr är det så börsen fungerar, ibland går det upp och ibland går det ner, och det är en del av spelet. Jag försöker spara på så mycket jag orkar, men såhär under sommarmånaderna är det så klart mycket annat skoj pengarna går till.

Under coronakraschen föll min portfölj mycket mer än index också, men den studsade sedan upp en rejäl bit senare. Det är såklart vad jag hoppas på ska hända framöver. Just nu är det defensiva storbolag som går bäst som t.ex. Telia, Axfood och storbankerna. Jag tror inte att det kommer vara förevigt. Allt går i perioder och under dessa oroliga tider är det dessa som gått bra samtidigt som t.ex. tillväxtbolag och fastighetsbolag fått sig en rejäl känga.

Hur har er månad varit?

Lämna en kommentar