Månadsrapport – Maj 2020

Vi slår ihop böckerna för maj, och vänder blad till juni. Sommaren är alltså redan här och det är helt sjukt vad fort tiden går. När coronan slog till, och jag började jobba hemifrån, har tiden nästan dubblats i fart känns det som. Gissningsvis beror det på att dagarna blir väldigt lika varandra och man inte får så mycket miljöombyten. Det skulle jag vilja ha ändring på, men det är liksom svårt att göra nåt åt det mer än att försöka komma ut en stund på luncher och kvällar. Senaste dagarna har det dock värmen och sommaren kommit, och de ljumma sommarkvällarna ska jag försöka ta vara lite mer på!

Inkomster

Senaste veckorna har inneburit mycket jobb, övertid och en del stress. Ny roll på jobbet samt mer arbete än vad företaget egentligen har kapacitet till är anledningen. Nåväl, blev en litenliten extrainkomst tack vare övertidsarbetet. Som jag tidigare nämnt lever jag väldigt billigt nu, jämfört med hur mina kostnader såg ut innan coronan kom. Därför blir sparkvoten väldigt hög även denna månad. Månadens slantar kommer sättas i arbete i mina innehav i trendande tillväxt-portföljen.

  • Inkomster 27.500
  • Sparande 20.000
  • Sparkvot 73%

Portföljen

Börsen har knallat på bra senaste månaden och i maj gick OMXS30GI upp 3,34%. Om vi tar en kik på hur de olika portföljerna presterat denna månad ser vi att alla fyra portföljerna slagit index, och vissa rejält. Trendande tillväxt har gått otroligt bra sen jag startade portföljen och enbart denna månad spöade den index med 12(!)%-enheter. Det är en helt galen siffra, och tillväxtaktier har verkligen premierats i den snabba återhämtningen vi har sett på börsen. Återstår att se om den kommer fortsätta prestera bra, men längtar till att se vilka siffror den avslutar året på, hur många enheter bättre/sämre den kommer gå mot index. Detta månadsskifte är det återigen dags för att ta in nya positioner i kvantportföljen och trendande tillväxt-portföljen. Återkommer med ett inlägg om någon dag med vilka innehav som åker ur och vilka innehav som tillkommer.

Vi avslutar detta inlägget med att se hur vi ligger till för året. I år har OMXS30GI backat -7,32% samtidigt som mina portföljer totalt gått +2,83%. Jag ligger alltså precis över 10%-enheter över index just nu. Det är siffror som såklart gör mig superglad! Det är, som jag tidigare skrivit om, lätt att jämföra sig med andra på finanstwitter, och då blir mina siffror desto mer blygsamma. Men jag ligger just nu med goda marginaler över mitt mål om att prestera 5%-enheter över index, och därav måste jag vara nöjd. Det är väldigt lätt att bli girig och önskat att jag viktat upp tillväxtportföljen mer som presterat så galet bra, men som alltid är det lätt att backtradea och vara efterklok. 

Hoppas alla ni läsare har haft en fin majmånad och att ert juni blir fantastiskt! 🙂

Lämna en kommentar