Månadsrapport – Maj 2022

Här kommer nog min senaste månadsrapport någonsin! Det är fullt ös på jobbet inför semestern då vi för tillfället jobbar på ett stort projekt som kommer lanseras i höst. Det är kul men samtidigt tråkigt att mycket energi försvinner till jobbet, och man inte har lika mycket energi till andra skojigheter!

Inkomster

Den vanliga lönen på 32.000:- kom in den 25:e även denna månad. Av dessa åkte 12.000:- direkt in på Avanza. Detta gör att jag hittills i år sparat 62.000:-. Det får anses som helt ok när vi efter nästa månad passerar halvtid. Jag har faktiskt inte köpt upp månadssparet än, men jag är lite sugen på att köpa in mig i Spiltan. Får se om så blir fallet eller om pengarna hamnar någon annanstans!

  • Inkomster 32.000
  • Sparande 12.000
  • Sparkvot 38%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Det var en ganska jämndålig månad för alla portföljer, även om fonderna stack ut som den sämsta portföljen och trendande tillväxt som den bästa. Alla portföljer gick dock sämre än index, OMXSGI, som under månaden hamnade på -0,52%. Vi har nu alltså haft 5 negativa månader i år vilket inte hänt åtminstone de senaste 32 åren. Efter regn kommer solsken osv. När solskenet kommer kan man dock fundera på, men tids nog kommer det bli gladare miner på börsen!

Hur har er månad varit?

3 svar på ”Månadsrapport – Maj 2022”

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version