Månadsrapport – Mars 2022

Månaderna tutar på i rasande fart och våren är redan (typ) här! Mars har varit najs förutom lilla detaljen att Sverige missade VM Qatar. Men man får väl tänka att ett VM i december och Qatar inte är något att ha ändå…

Inkomster

Denna månad trillade den vanliga pengen in på kontot, 32.000:-. Denna månad fördes det direkt över 15.000:- till Avanza. Jag har faktiskt inte shoppat upp något för dem än men tanken är att de ska sättas i arbete i fondportföljen.

  • Inkomster 32.000
  • Sparande 15.000
  • Sparkvot 47%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

En bra månad avkastningsmässigt helt klart! Det är aldrig kul när det går dåligt trots att man egentligen är långsiktig. Såklart är det mer lönsamt att kunna månadsspara på lite billigare börs, men det tråkigaste är att jag även ligger långt efter index i år. Totalt är portföljen ner nästan -20% medan index endast är ner -11%.

Det är då skönt att zooma ut. Man kan inte aaaalltid gå bättre än index, det går i vågor. Ibland går de bättre, och ibland lite sämre, men sålänge det oftare går bättre än sämre får man med tiden fantastiska resultat. 3 års grafen känns betydligt roligare att kika på!

Det är mycket kvar på året och förhoppningsvis kan jag fortsätta äta ikapp försprånget index har på mig. Jag tror fortfarande stenhårt på mina strategier och även om jag hela tiden gör små förfiningar, försöker jag inte göra några för hastiga stora förändringar bara för det går dåligt under en kort period. Börsen är ett maraton, ingen sprint, som det så vackert heter!

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version