Månadsrapport – Mars 2024

Mars och Q1 är slut för 2024. Oron för ränta och inflation börjar lätta och börsen har fått sig ett litet glädelyft. Detta märkte jag själv av ordentligt denna månad då min portfölj för första gången letade sig över 3 miljoner! Dagen efter ringde jag direkt till Avanzas Private Banking-avdelning och blev PB-kund, tjoho! Ett mål jag haft sedan jag började min sparresa runt 2016-2017!

Inkomster

Denna månad tickade min vanliga lön på 35.000:- in. Av dessa sparades återigen 20.000:- direkt till Avanza. De sattes direkt i arbete, och denna månad pyttsade jag in allt i min Trendande Tillväxt-portfölj. Den har börjat året starkt! Efter ett par tuffare år har den sackat efter i storlek mot fond och investmentbolagsportföljerna, så jag försöker fylla upp den lite så den kommer i ungefär i samma size som dem två!

  • Inkomster 35.000
  • Sparande 20.000
  • Sparkvot 57%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för min portfölj denna månad.

Som ni ser var det alltså tillväxten som gick allra bäst av mina portföljer denna månad. Skoj att se tillväxten gå lite bättre igen efter senaste tuffa åren. Kanske ett tecken på att småbolag och tillväxt börjar bli hett igen?

Alla mina bästa innehav denna månaden kommer från Tillväxt-portföljen. I topp hittar vi bl.a. CTT Systems, Traton, SAAB samt VBG.

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version