Månadsrapport – November 2019

Återigen kommer en några dagar sen månadsrapport. Det har också varit väldigt dåligt med inlägg under november, detta med den enkla anledningen att det inte har hunnits med. Såklart kan man alltid prioritera om men faktum är att jag jobbat ca 60h varje vecka vilket slukat massa tid, och tiden som blev över prioriterades till familj, träning och återhämtning. Jag hoppas dock kunna leverera lite fler inlägg framöver!

Inkomster

Eftersom jag jobbat för två olika företag denna månad blev lönen lite uppdelad. Totalt blev det 39.500:- netto. Av dessa åkte hela 32.000:- in på Avanza. Denna siffra är dock lite dopad, då jag snyltade 10.000:- av min buffert (för att tecka K-fastigheter, fick dock ej tilldelning 🙁 ) som kommer att behövas tas från nästa lön, vilket leder till en sämre sparkvot då. Den sparkvoten kommer nog bli ganska bra ändå, med tanke på all övertid räknar jag med att få in nästan hela 50.000:- netto. Enligt mig ganska sjuka siffror för, vad jag känner mig som, en liten pojk. Den lönen kommer dock vara näst sista frilanslönen och sedan är det jul och nyår då jag kommer gå tre veckor utan lön, innan jag den 7 januari börjar en heltidsanställning. 

Under min anställning kommer jag få ut ca 27.000:- netto, ett rejält tapp från dessa månader, dock får man räkna med att jag då kommer få semesterersättning, tjänstepension och en form av ekonomisk trygghet i att jag vet att pengarna alltid kommer rulla in på kontot oavsett, inget mer jaga kunder.

Nåväl, den dopade sparkvoten för denna månad blir då alltså hela 81%. Jag väljer att låta den vara dopad i och med att sparkvoten nästa månad blir negativt dopad. 😉 Jag slog för övrigt till på den efterlängtade TV på Black Friday, om jag ej hade gjort det hade sparkvoten hamnat på över 100% vilket i och för sig hade varit ganska kul…

  • Inkomster 39.500:-
  • Sparande 32.000:-
  • Sparkvot 81%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, jag tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen
Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Kul med en månad där nästan alla portföljer presterar bättre än index. Kvantportföljen fortsätter sacka efter men skam den som ger sig medan investmentbolagsportföljen slog index med hela 8%-enheter denna månaden. Dragloken i den portföljen senaste månaden har varit Bure, Vostok Emerging Finance samt Stockwik Förvaltning som jag tagit in en liten stek i. Ser fram emot årssummeringen av portföljerna, dock tror jag mitt mål på 5%-enheter över index blir svårt i år. Blir att ta nya tag 2020!

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version