Månadsrapport – November 2022

Fotbolls-VM är i full gång och det är riktigt gött att kolla matcher medan man jobbar under dagarna. Såklart inte lika skoj utan Sverige och med tanke på att det är i Qatar, men ändå skoj att kika!

Inkomster

Som vanligt trillade det in 32.000:- denna månaden. Det blev inte lika mycket sparande denna månad som det annars skulle bli, och det är såklart för några tusenlappar kommer gå till julklappar! Vet inte riktigt hur mycket pengar som kommer gå åt till det, jag har inte någon fast budget utan det blir som det blir beroende på vad det blir för klappar. Därav blev det “endast” 10.000:- till Avanza denna månad!

  • Inkomster 32.000
  • Sparande 10.000
  • Sparkvot 31%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Ingen munter läsning då det endast var mina investmentbolag som lyckades klå index denna månad. Just nu ligger jag ca -29% i år medan index endast är -9%. Det verkar alltså bli ett rejält minusår i år, vilket såklart är lite tråkigt men inte jätteförvånande då mina portföljer med mycket småbolag tenderar att gå bättre i bull market men sämre i bear market. Såklart ändå tråkigt, men det gäller att zooma ut. Börsen är som sagt ingen sprint, utan ett maraton. Zoomar man ut så ser det lite skojigare ut då jag senaste 3 åren haft nästan dubbelt så hög avkastning än index!

Hoppas ni får en mysig december och jul!

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version