Månadsrapport – November 2023

December är redan här och julen närmar sig med stormsteg. Hos mig har det varit fullt ös med mycket på jobbet samt det sedvanliga julklappsstöket. Under månaden var jag även på IGs tradingdag! Det är väldigt långt borta från min vanliga investeringar, men därav extra spännande. Jag lärde mig mycket!

Inkomster

Denna månaden trillade det som vanligt in ca 34.000:-. Sparandet denna månaden blev lite sämre än vanligt, detta då jag och min sambo dels bokade en resa till värmen framåt våren, samt att lite extra utgifter för julklappar tillkommer!

  • Inkomster 34.000
  • Sparande 5.000
  • Sparkvot 15%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

En månad där jag äntligen fick slå index igen! Fastighetsbolagen drog upp fondportföljen och de övriga portföljerna tickade på de också. Endast tillväxten som fortfarande är lite småsur, sentimentet har fortfarande inte vänt kring dessa bolag verkar det som, vilket inte är så konstigt med tanke på var i konjunkturen vi befinner oss.

Året ser just nu ut att sluta på plus, jag är dock fortfarande en bra bit ifrån mitt mål att slå indexet OMXSGI. 2023 har varit ett tufft år att slå index, då storbolagen gått väldigt starkt. Jag lägger ingen större värdering i detta, för att kunna slå index måste man kunna avvika från index, och då kommer perioder där index går bättre. T.ex. är mina systematiska portföljer mycket drivet av momentum. Momentum har haft ett riktigt tufft 2023. Efter regn kommer solsken, så även för mina systematiska strategier, som oftast fungerar bättre när värderingen kommit ned kring bolag.

Snart hörs vi för en sammanfattning av året och alla portföljer! God jul!

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version