Månadsrapport – Oktober 2019

En liten sen månadsrapport kommer här. Senaste veckorna har det varit fullt upp och jag har hunnit med en resa till Rom med sambon, födelsedagsfirande, vänner på besök och en hel del jobb. Börsen har fått ticka på av sig själv helt enkelt, som det ska vara med passiva inkomster. Faktum är att OMX30 till med kämpat upp sig på ATH i oktober. Under denna månad har jag också bytt jobb, mitt sista frilansgig innan jag börjar på en fast tjänst i januari. Får passa på att njuta av de kommande sista, för mig, höga lönerna. Framöver blir det lite mindre lön, men mer trygghet och mindre letande av jobb. Jag får se om jag kommer sakna frilanslivet för mycket och går tillbaka till det!

Inkomster

Månadslönen för oktober hamnade på 37000:- netto, och återigen en väldigt bra lön. Av dessa kommer ca 12000:- ramla in på Avanza vilket då blir en sparkvot på 32%. Inget att hurra för då jag normalt brukar ligga omkring 50-60%. Anledningen till detta är jag troligtvis denna månad kommer klippa till på att köpa en TV. Det var tio år sedan sist, och då gaming/sport och i viss mån serier är några av mina intressen känns det ändå som en okej investering. TVn jag har spanat in hoppas jag ska kunna sjunka till 10000:- från nuvarande 13000:- på Black Friday. Som jag skrev i ett av mina tidigare inlägg tycker jag det är bra att planera sina inköp. En TV har jag funderat på länge, och efter lite research såg att förra årets modeller reades ut just på Black Friday förra året. Därför hoppas jag på liknande rea i år.

Jag var även ute och reste en långhelg, och då försvann även några slantar. Jag tycker det är okej att spendera lite extra på god mat och god dryck när man är iväg sådär. Det tycker jag ökar resglädjen markant, att inte oroa sig för ekonomi när man reser, utan tänka att man faktiskt nog inte är på just detta resmål så ofta, och då får det vara värt en slant för att gå på en fin restaurang eller göra nån cool aktivitet! 

Denna månad gjorde jag även aktiearbitrage i Investor och bytte mina B-aktier till A-aktier. Då jag inte är uppe i gigantiska summor i mitt sparande idag, så tjänade jag inte några stora pengar på detta men väl några hundralappar. Ändå värt att göra bytet med tanke på den lilla mödan som krävs! Än verkade det inte heller vara för sent då A-aktien står ca 9:- billigare än B-aktien. Annars har det inte varit så mycket pillande i portföljerna, de har fått sköta sig själva.

  • Inkomster 37.000:-
  • Sparande 12.000:-
  • Sparkvot 32%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, jag tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad. 

Återigen en månad där portföljerna sackar efter index. Dock är tron på mina portföljer stark. Det tickar på och övertid vet jag att kvantstrategierna, investmentbolagen och min fondportfölj med en del småbolag kommer gå fint. Även tillväxtbolag jag stor tilltro till, dock kommer jag som sagt stuva om en del i den till årsskiftet. Stark tilltro till mina strategier tills motsats bevisas som vissa säger 😉 Skämt åsido, vid årsutvärderingen tycker jag man får ta sig en rejäl funderare på sina strategier och man vill ändra något, men ett par månaders resultat är inget att hänga upp sig på. Att stuva om för mycket i portföljen gjorde mycket som nybörjare men jag försöker lära mig från mina misstag och undvika det.

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version