Månadsrapport – Oktober 2021

Oktober var det ja! Jag vet inte riktigt vad som händer just nu, men tiden bara flyyyyger förbi. Månaden som gått har bestått av en massa jobb (kul men mycket), FIFA med kompisar, sett Sverige vinna mot Grekland på Friends och lite skojiga helgaktiviteter. Märks att restriktionerna är borta nu, mycket roliga saker att göra och människor att träffa!

En av tidernas största IPO skedde också på Stockholmsbörsen när Volvo Cars noterades! De fick en smakstart och steg ordentligt första dagen, men sedan dess har intresset var lite svalare.

Inkomster

Denna månad var inte konstigare än någon annan, 31.000:- hittade in på kontot den 25:e som vanligt. Som jag nämnt tidigare är dock sparande på all time low just nu. Detta beror på att jag sparar till handpenning för ett kommande lägenhetsköp. Jag kommer även sälja av liiite aktier och fonder, och därav känns det inte lönt att ens spara någon krona just nu. Jag hoppas detta på sikt dock kommer vara lönsamt även för portföljen då planen är att hyra ut mitt nuvarande boende!

 • Inkomster 31.000
 • Sparande 0
 • Sparkvot 0%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Oktober blev en riktigt fin månad för egen del! Alla portföljer slog index en bra bit, och särskilt bra gick det för kvanten och tillväxten. Jag ligger just nu nästan 42% upp i år medan index ligger på 27%. Jag ligger därmed en bra bit över mitt mål på 5-%enheter över index.

Jag måste säga att det ibland är riktigt skönt att investera systematiskt, och senaste tiden har verkligen varit sån. Jag har inte kollat börsen så mycket då det varit mycket annat skoj som kommit ivägen, men det gör liksom inget. Mina portföljer behöver inte tittas till varje dag. De tuffar på, jag är långsiktig och med tiden tror jag och har jag blivit rikligt belönad. Börsen är allt fantastisk! (Även om man såklart biased just nu efter att börsen haft två riktigt bra år. ;-))

3 svar på ”Månadsrapport – Oktober 2021”

 1. Sjukt bra siffror! Hoppas det fortsätter på samma spår resten av året för dig.

  Hur går det med lägenhetsköpet? Hittar ni något vettigt?

  Svara
  • Tack kompis! Hur har det gått för dig i år?

   Vi kikar varje dag på annonser och blir lite visningar på helgerna, och budat på några objekt. Tyvärr har de vi varit intresserade av stuckit iväg lite för mycket i pris än vad vi ansett varit köpvärt, så vi fortsätter sökandet! 🙂

   Svara
   • För alla portföljer ligger jag drygt 30% upp än så länge, vilket jag är helnöjd med. Men vi får se hur det slutar, trodde det skulle pysa ut ordentligt för några veckor sedan så slutar väl i galet tomterally istället;)

    Fortsatt lycka till med letandet iaf!

    Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version