Månadsrapport – Oktober 2022

Vi går mot mörkare tider! Häromdagen ställde vi om klockan till vintertid och faktum är att det är mindre än två månader kvar till jul! Vintern får gärna flyga förbi så kan gå mot varmare tider igen.

Inkomster

Denna månad trillade den vanliga lönen in på 32.000:-. Ett fortsatt fint månadssparande trillar in på 20.000:-. Extra gött att kunna spara så stor del av lönen i dessa tider när börsen sjunkit en del, även om börsen gått upp ordentligt under oktober! Denna månad åkte mitt sparande in i ett gäng investmentbolag, nämligen i Investor, Lundbergs, Industrivärden samt Spiltan.

  • Inkomster 32.000
  • Sparande 20.000
  • Sparkvot 63%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

Det var en bra månad för börsen generellt men också för mina portföljer. OMXSGI slutade på +8 för månaden och mina portföljer nästan +11%. Bäst gick det för min trendande tillväxt där Hexatronic (som även återfinns i kvantportföljen) agerat draglok och gått upp 39%. Även Addvise och Dedicare har tuffat på fint senaste månaden med sina +39% respektive +32%.

Börsen har fått en ordentligt rekyl upp nu och det blir spännande och se hur den utvecklar sig framöver. Kommer det fortsätta upp trots alla orosmoln? Vad tror ni?

Lämna en kommentar