Månadsrapport – September 2019

September är till ända och det känns som hösten nu är här på riktigt när vi vänder blad till oktober i almanackan. Ingen favoritårstid för mig, jag är mer än sommarkille, men får nu sikta på jul istället vilket jag tycker är en väldigt mysig högtid!

Inkomster

September blev en väldigt bra månad lönemässigt, lönen för augusti kikade in på kontot idag och det blev 38.700:- jag kunde plocka ut denna månad. Denna månad klarade jag dock inte riktigt hålla budgeten på 13.000:- utan det blev några extra tusenlappar som gick till resor som jag fick ta av bufferten. Bufferten fylls då alltså på, upp till 50.000:-, innan överskottet flyttas direkt till Avanza. Jag nallade även lite av bufferten för ett par veckor sedan, då jag ville ha likvider för att kunna teckna EQT. Detta gjorde jag rätt i då jag sålde första handlingsdagen och tjänade 2200:- på 5 minuters jobb.

Idag blev det en överföring på 16.000:- till Avanza, och om man också räknar med överföringen i mitten på månaden för EQT på 10.000:- får vi ett totalt sparande på 26.000:-. Min sparkvot denna månad blev då alltså 67%. Det får jag vara nöjd med, med tanke på att jag verkligen inte snålat denna månad utan betalat boende till en resa i Europa samt åkt bort två helger inom Sverige.

  • Inkomster 38.700:-
  • Sparande 26.000:-
  • Sparkvot 67%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, jag tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad. 

Tre av fyra portföljer sackar efter index denna månaden, mycket på grund av att bank och råvarusektorn gått starkt denna månad vilka jag inte är jättemycket exponerad mot. Längtar redan till att göra en utvärdering vid årsskiftet och se hur portföljerna presterat under året och dyka djupare i vad man kan göra bättre nästa år. (Eller ja, sen i mars när portföljerna byggdes om.)

Statusen för min tillväxtportfölj är att innehaven där får ligga kvar året om inget särskilt händer i bolagen. Efter det kommer den omstöpas till en trendande tillväxt-portfölj som troligtvis kommer ombalanseras årligen. Jag kommer nog även köra en trendade fastighets strategi i samma portfölj. Men mer om det när strategin är spikad!

Lämna en kommentar