Månadsrapport – September 2020

Ännu en jobba hemifrån-månad har glidit förbi i rasande fart, och nu är det bara två månader kvar till december och första advent. Det här med att dagarna liknar varandra väldigt mycket gör verkligen att det känns som dagarna går mycket fortare när man ser tillbaka på månaderna som gått. September har varit en hektisk månad, med massor av jobb, lite egna projekt vid sidan av, samt slutspurten av fotbollssäsongen. Förhoppningsvis lugnar det ner sig lite snart så det kan komma ut lite mer inlägg här!

Inkomster

Min stadiga lön på omkring 27.000:- tickade in som vanligt den 25:e och denna månad gick 15.000:- direkt in på Avanza. I princip halva lönen som sparas vilket är ungefär som det brukar helt enkelt.

Denna månad slog jag till på en IPO, en börsintroduktion, nämligen Implantica. Detta är inget som tillhör min vanliga strategi, då det varken är ett investmentbolag, en fond eller ett bolag som filtrerats fram av mina systematiska strategier. Ibland gör jag dock lite undantag, när jag känner att risk/reward känns attraktivt, vilket var fallet med denna IPO. Detta då den verkade övertecknad, fick teckningsrekommendationer i flera olika tidningar etc. Jag fick inte full tilldelning, men väl tjänade jag 3000:- när jag sålde av aktierna direkt på noteringsdagen, efter en uppgång på omkring 60% av inköpspriset.

  • Inkomster 27.000:-
  • Sparande 15.000:-
  • Sparkvot 55%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

OMXS30GI gick +3,57% under september, och gamla rävar som HM & Volvo hade en bra månad. Mina systematiska strategier med tillväxt och momentumaktier tog det lite lugnare denna månad. Inte så konstigt med tanke på hur bra de har presterat tidigare i år, även de behöver vila lite! Förhoppningsvis är det bara kortvarigt så jag kan bibehålla mitt avstånd till index med omkring 24(!)%-enheter.

Hoppas ni alla har haft en fin september!

Lämna en kommentar