Månadsrapport – September 2021

Här kommer en riktigt sen månadsrapport, men så kan det gå ibland. Har egentligen ingen vidare anledning mer än att jag inte riktigt prioriterat börsen och bloggen senaste veckorna. Det beror faktiskt inte på att börsen har varit lite surare. Ibland kommer livet emellan, och tur är väl det egentligen, man sparar ju faktiskt för att kunna leva livet!

Börsen har varit lite sur senaste veckorna och september blev ju faktiskt årets första minusmånad. Det är helt okej för min del, ju mer börsen gå ner desto mindre blir ju också risken och framtida avkastning högre!

Inkomster

Denna månad var första lönen där jag fick ta del av min nya löneförhöjning! Därmed blev lönen in 31.000:- netto. En riktig Snålänning skulle såklart ta hela löneförhöjningen och stoppa in i Avanza, men icke jag inte! Nä, denna månad (och kanske även kommande) går faktiskt till sparkontot. Anledningen till detta är att jag och min sambo börjat spana in nya lägenheter! Förhoppningsvis kommer det bli en affär kommande månader, även om vi inte har någon brådska så vore det najs att hitta något gött till rimligt pris. Detta har dock varit lite lättare sagt än gjort då många objekt sprungit iväg senaste tiden och gått på nya ATHs hela tiden. Vi får se när vi hittar något passande! Under tiden sparar jag dock överskottet av min lön på sparkontot, vilket är tänkt att gå till handpenningen sen. Om jag inte missminner mig betyder detta att det blir min första månad med 0 i sparande sen bloggens historia. Lite tråkigt såklart, men samtidigt, pengar är ju till för att användas! 

 • Inkomster 31.000
 • Sparande 0
 • Sparkvot 0%

Alla räknar sparkvot väldigt olika, men min sparkvot tar endast hänsyn till hur många kronor som skickas över till portföljen, ej amortering eller målsparande.

Portföljen

Här ser ni resultat för mina olika portföljer denna månad.

OMXS30GI gick ner -3,84% i januari och var alltså årets första minusmånad. Även börsen i början på oktober har fortsatt vara sur. Lite surt att inte kunna dunka in månadssparet i dessa lägen, men sånt är livet!

En rutten månad för portföljen som totalt var ner över 6% i september. Värst gick det för kvanten och bäst för investmentbolagen. Riktiga sänken i kvantportföljen återfinns i dels sammansatt momentum-delen men även trendande kvalitet, de två största bottennappen denna månad var nämligen Medtech och Kindred.

Hoppas ni alla haft en bra september och kunnat shoppa lite i dippen, och hoppas ni får en mysig oktober!

8 svar på ”Månadsrapport – September 2021”

 1. Här var det inte så värst, runt 2,5%. Ibland kan det var skönt med en tråkportfölj:)

  Ska bli spännande och följa rapporterna nu och se om börsen kan återfå lite styrka.

  Svara
  • Tråkportföljen levererar! 😀 Yes, det känns redan som vi börjat få lite mer fart på börsen. Vi får se om det fortsätter!

   Svara
 2. Hej, alltid kul med uppdateringar, även om det gått ner. Man får ta det onda med det goda! Nu har det ju redan vänt dessutom, min kvant är nog upp 7% bara denna vecka.

  I dessa lägen tycker jag det är extra skönt att sitta med systematiska strategier, för man följer liksom bara dem i stället för att få för sig att paniksälja.

  Mvh

  Svara
  • Tack, kul att du gillar dem! Snyggt, kör du liknande kvantupplägg som mig eller nåt eget? Jag håller med dig helt angående systematiska strategier. Framförallt tycker jag det är skönt när man ibland har mycket annat för sig, eller bara inte är så sugen på börsen i några dagar/veckor. Man slipper oroa sig över om man ska köpa eller sälja utan kan tryggt glida med tills nästa ombalansering!

   Svara
   • Hej, rätt så likt men med högre andel i värde, och lägre andel i momentum. Får för mig att det blir lite mindre risk så. Har nog lönat sig i år, men kan inte riktigt säga om det gör det på lång sikt.

    Svara
    • Tjena! Ja, momentumdelen brukar ju vara mer volatil, men det är faktiskt också den som gått bäst historiskt. Återstår att se vad som går bäst i framtiden dock! 😉

     Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version