Min avkastning sedan start

Det många är mest nyfikna över om en investerare är ofta vilken avkastning man har fått. Strategi och innehav brukar komma på andra plats. Det var längesen jag visade min avkastning sedan start så tänkte det var dags igen!

Här nedan kommer en bild på avkastningen från mina fyra portföljer som jag redovisar här på bloggen sedan jag öppnade mitt Avanza-konto hösten 2016. 

Min avkastning under perioden är alltså 98% och OMX30GI:s avkastning under samma period är 90%. Ingen magisk avkastning för min del och inget alls att skryta med jämfört med alla traderproffs på Twitter. Men något över index i alla fall!

Som vi ser började det lite knackigt och även varit lite knackigt nu på slutet. Precis i början blandade jag innehav som Investor med förhoppningsbolag som Crowdsoft och Starbreeze. Det var i slutet på 2019 som jag började köra en mer disciplinerad strategi och mina nuvarande portföljer tog form. Precis innan dess var det mycket handel på magkänsla, även om fundamenta alltid var grunden, men jag försökte då tajma köp och sälj i högre utsträckning.

Jag tyckte det gick helt okej för mig då men kände att jag inte ville lägga ner så mycket tid på börsen, och att andra saker ibland dök upp, som ledde till att jag inte kunde följa börsen 100% och att min avkastning då ibland blev lidande. Därav kom mina mer passiva strategier till. Jag gillar fortfarande att följa börsen dagligen och läser nog flera timmar om bolag och börsen fortfarande, men skillnaden är att jag inte “måste” det nu.

Om vi kikar på grafen sedan 2019 och de flesta nybörjarmisstag och förhoppningsbolag är bortrensade och jag faktiskt började ha en strategi och följa den så ser det åtminstone lite bättre ut! Även om senaste halvåret tynger ner rejält, men jag hoppas såklart mina portföljer kommer fortsätta tuffa på något bättre än index framöver.

Hur är eran avkastning sedan start?

Ikväll är det också uppesittarkväll, glöm inte att spana in det. Det börjar klockan 20 och sänds HÄR.

3 svar på ”Min avkastning sedan start”

 1. Det måste vara vanligt att det går mindre bra i början innan man hittar den strategi som funkar för en själv. Har i alla fall märkt att det har varit så för mig också.

  Har inte hållit på särskilt länge och under den första tiden lade jag ingen större fokus på att forska eller tänka efter. Vid corona-dippen så trodde jag att det skulle bli en längre nedgång eftersom det fanns något minne långt bak i skallen att marknaden inte bottnade förrän 1-1½ år efter finanskrisen 07-08. Trodde att det skulle bli likadant det året. Där tappade man intresset helt och tillbringade i stället 2020 till att spela datorspel, vilket ledde till att jag missade i stort sett hela uppgången 2020 (slutade till och med året på minus).

  Efter det har det dock gått mycket bra. Började läsa många fler företagspresentationer och kvartalsrapporter i början av 2021, kastade in en del pengar som bara låg på ett sparkonto och tog större risker när det kändes lönsamt.

  https://i.postimg.cc/C5SbnB7J/2022-08-24-19-57-54-Innehav-Brave.png

  Det var första gången jag har lyssnat på uppesittarkväll. Lite väl mycket svammel från programledarna men en del kommentarer som gjordes av gästerna var intressanta.

  Svara
  • Ojoj, din utveckling är ju helt fantastisk, snyggt jobbat! Hur många bolag har du i portföljen? 🙂

   Haha, ja programledarna är lite svamliga men det tycker jag lite är charmen med det, men smaken är som baken!

   Svara
   • 39 olika värdepapper just nu, de flesta av dem är småbolag. Försöker hålla mig till bolag som är så pass fjuttiga att det går att förstå vad som skrivs i rapporterna.

    Svara

Lämna en kommentar