Mitt första blogginlägg

Hej på er allesammans och välkomna till min blogg. Det finns redan en god samling bra finansbloggar och vad tjänar en till för syfte kanske ni tänker. Inget alls egentligen, men här tänkte jag i alla fall dela med mig av mina investeringsfunderingar och mitt sparande, dels för att enkelt och smidigt kunna backtracka mina tankar och ideér, men också förhoppningsvis inspirera någon. Jag är fortfarande nybörjare på det här med aktier och sparande, så jag hoppas kunna använda bloggen som ett sätt att boosta mitt egna lärande också. Det känns dessutom som de flesta bloggare har utdelningsfokus vilket jag inte har, utan är mer fokuserad på lite andra strategier såsom tillväxt och kvantinvesteringar.

Först och främst kanske ni vill veta lite om den ni läser, jag är i 25-års åldern kille ifrån Småland. Kanske inte så svårgissat. 😉 Jag har sparat och investerat i ca 3 år och mitt nuvarande portföljsaldo ligger på omkring 575tkr. Jag äger även en bostadsrätt med hyfsad låg belåningsgrad vilket gör att jag kan hålla boendekostnader ganska låga.

Det var genom en bekant som jobbade på Ung Privatekonomi som delade inlägg på Facebook om investerande, samt att jag började tjäna egna pengar som jag vill spara som kickstartade mitt intresse. I början med frisk vind och ungt mod gick jag raskt in och investerade i bolag som Crowdsoft, Fingerprint och Starbreeze. Till en början gick det riktigt bra och jag slog index en del, men sen kom det lite tuffa tider och allt gick ner ordentligt. Som tur var hade jag en uppgång innan, samt inte så stort kapital som gjorde att jag inte förlorade så mycket pengar. Åren gick och jag testade mig fram utan någon riktig uttalad strategi, men det gick ändå hyfsat, och jag började lära mig mer och mer samtidigt som jag letade efter strategier som passade mig. I maj i år gjorde om min portföljsamling litegranna så den består just nu av fyra olika portföljer:

Diversifiering är såklart alltid viktigt, och jag tycker det är skönt att diversifiera genom olika strategier och på det viset hedga sig lite mot sig själv. Överlag borde jag kanske ha en mer geografisk diversifiering men just nu tycker jag nuvarande portföljer känns rätt bra.

I kommande inlägg tänkte jag redogöra lite mer för var och en av portföljerna, mina mål, vilka innehav jag har, varför jag valt vissa fonder etc. Missa inte det och lämna gärna en kommentar om ni undrar över något eller vill dela med er av något!

2 svar på ”Mitt första blogginlägg”

    • Tack så mycket Aktiepappa. Jag får också passa på att tacka igen för omnämnandet på din blogg. Stort att få vara med bland gänget som brukar vara featured där! 🙂

      Svara

Lämna en kommentar