MS INVF US Growth A

Det är klart att mitt senaste tillskott i fondfamiljen förtjänar ett eget inlägg. Vi snackar alltså MS INVF US Growth A!

Denna fond förvaltas av Dennis Lynch, Alexander Norton, Jason Yeung, Armistead Nash, David Cohen och Sam Chainani. Detta gäng har förvaltat denna fond sedan omkring millennieskiftet. Fonden eftersträvar långsiktig kapitaltillväxt genom att i huvudsak investera i tillväxtinriktade stamaktier i amerikanska storföretag och i begränsad omfattning, utländska företag.

Denna fond har historiskt presterat helt okej, men framförallt väldigt bra senaste åren. De senaste 10 åren har fonden haft en avkastning på 464% samtidigt som t.ex. SPP Aktiefond USA haft en avkastning på 352%. Detta ger en CAGR/årligt tillväxt på 18,89% respektive 16,28%. Avgiften för fonden ligger på höga 1,75% varav förvaltningsavgiften är 1,40%. Jag tycker denna fonden och innehaven verkar spännande, och även om SPPs indexfond förmodligen är ett jättebra val också, gillar jag att ha en chans att kunna överavkasta index genom denna fond.

Bland de största innehaven i fonden hittar vi giganten Amazon, men även bolag som Square, Shopify, Spotify och Zoom Video Communications. Väldigt mycket digitala bolag, vilket jag tycker är spännande att få lite mer exponering mot.

Jag kommer löpande utvärdera mitt nya köp i Morgan Stanleys US Growth, och det är inte omöjligt att jag kanske byter ut denna till en amerikansk indexfond någon gång i framtiden. Jag gillar dock risk/rewarden med denna aktiva fond just nu, istället för att satsa på en indexfond.

  • Produktens avgift: 1, 75%
  • Fondförmögenhet: 56 miljarder kronor
  • Minsta köp man kan göra hos Avanza: 500 kronor
  • Antal ägare hos Avanza: 20 509 st

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version