Ombalansering Kvantstrategier – Q2 2020

Efter ett två väldigt hektiska och turbulenta kvartal var det återigen dags att byta ut positionerna i kvantportföljen samt i trendande tillväxt. Båda dessa strategier har det senaste kvartalet slagit index, varav ena portföljen ganska rejält. Som jag nämnde i min månadsrapport för några dagar sedan, slog trendande tillväxt index med hela 12%-enheter förra månaden. Som ni kan se nedan var resultatet för kvartalet helt okej med. Även i detta kvartalet har Evolution Gaming agerat draglok, tillsammans med bla. Stillfront och Sinch.

Kvantportföljens innehav består alltså topp fem av trendande värde, trendande direktavkastning, trendande kvalitet (ROE) samt sammansatt momentum (3/6/12 månaders kurshistorik/3). Trendande tillväxt innehåller de 20 bäst trendande bolagen av de 40 bolagen med högst vinst och omsättningstillväxt i snitt på 1 och 3 år. I tabellerna nedan kan vi kika på vilka bolag som åker ur portföljerna och vilka bolag som tillkommer. Jag kommer troligtvis balansera om igen efter Q3, men sedan efter det endast balansera om en gång i halvåret. Detta dels för att minska tiden som läggs på portföljen, men också då man ej tappat så mycket avkastning på det historiskt, då det ändå kostar en slant att balansera om portföljerna. Sammansatt momentum-delen i kvantportföljen kommer dock fortsättas balanseras om kvartalsvis, då man annars tappar för mycket avkastning.

[table id=6 /]

[table id=7 /]

2 svar på ”Ombalansering Kvantstrategier – Q2 2020”

  1. Spännande att följa dessa portföljer. Tycker det är rätt intressant att kämpa emot mänsklig instinkt och köra på utan tex känslor.

    Vet inte om jag frågar innan men vilka nyckeltal sorterar du på? Och varför en gång i kvartalet? Borde bli sjuka courtage kostnader.

    Svara

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version