Pengar är inte allt

Efter årsskiftet kommer jag att sluta som egen företagare och istället ta en fast tjänst. Det känns lite smått vemodigt då jag kommer gå från en lön på runt 35.000-37.000 efter skatt, till 27.000 netto. Jag får dock vissa förmåner som jag får bekosta själv i min enskilda firma såsom friskvårdsbidrag, semester och tjänstepension. Trots det blir det ändå några tusen mindre totalt i månaden att investera. Anledningen till att jag tar detta jobb är inte för mer ekonomisk trygghet eller liknande, utan det handlar om att jag kommer få jobba med projekt jag tycker är väldigt kul och spännande. Jag hade säkert fått jobba på roliga projekt som konsult med, men detta projekt har länge varit ett drömprojekt och nu när jag väl får chansen ville jag köra på.

Detta kommer göra att jag kommer några år/månader längre bort från ekonomisk frihet, men det får vara okej. Jag tycker det lätt kan bli så att man bara samlar pengar på och hög istället för att utnyttja den ekonomiska tryggheten man redan har. Jag har råd att tjäna ett par tusen mindre i månaden för att kunna jobba med det jag vill. Det är det faktiskt inte alla som har, därför borde man verkligen uppskatta det. Detta är tack vare min pengamaskin som jag byggt upp. Utan den och med en livsstil där man lever lön till lön hade jag kanske inte ens kunnat tacka ja till det här jobbet.

Som jag skrivit tidigare tycker jag det är väldigt lätt att fastna i framtidstänket. Om x antal år har jag si och så mycket pengar och blablabla. Det är ju verkligen jättekul att räkna på, och framförallt inspirerande. Men man ska faktiskt inte glömma att livet pågår, precis här och nu. Annars kanske du glömt bort varför du sparat ihop alla dina miljoner när du väl är framme i mål.

4 svar på ”Pengar är inte allt”

    • Ska egentligen fortsätta med samma sak, bara att istället för att konsulta/frilansa på arbetsplatsen tackade jag ja till fast anställning istället. Hade säkert fått förlängt en kortare period som frilans (dvs. mer pengar) men var väldigt roliga projekt så kunde tänka mig att binda upp mig som heltidsanställd ett år så får jag ser hur det känns efter det! Vad jobbar du med Daniel? 🙂

      Svara

Lämna en kommentar