Roliga aktier

Innehåller affiliatelänkar.

En portfölj jag aldrig tidigare nämnt är min kapitalförsäkring. Den är väldigt liten sett till mitt totala kapital och tidigare ägde jag bara en aktie där, Heineken. Detta är alltså en portfölj som var tänkt för mina eventuella utländska innehav, men som mina strategier har utvecklats så har jag ingen “stockpicking”-portfölj riktigt, utan investerar mest i kvantitativa strategier på den svenska börsen.

Det finns dock ett gäng bolag som jag alltid tyckt om lite extra, eller företag där jag har en speciell koppling till deras produkter. Därför jag jag faktiskt köpt in mig i några fler bolag i denna portföljen. Tanken är inte att denna portfölj kommer redovisas framöver alls, och den står knappt för 1% av mitt totala kapital. Den finns helt enkelt för att jag ska kunna äga en liten slurk i bolag som jag tycker är roliga eller har någon känslomässig koppling till, utan att göra nån form av analys om det kommer vara ett bra köp eller inte! Dock är alla dessa bolag stora framgångsrika företag.

Bolagen som återfinns i denna portfölj nu är:

 • Heineken
  Ett blasköl enligt många men jag gillar blasköl! Såna man kan dricka många av en varm sommardag. Just Heineken drack jag väääldigt mycket när jag var yngre och blev nästan lite förknippat med mig.
 • Apple
  Ville äga en liten slurk nästan enbart pga Steve Jobs fantastiska tal från Stanford. Ett fantastiskt bolag med fin historia samt en produkt som jag älskar nämligen iPhone. 
 • Netflix
  Ett av många företag som jag kommer i kontakt med i samband med mitt jobb. Kul att få äga en liten del av ett bolag som man själv bidrar till.
 • Disney
  Alltid älskat Disneyfilmer precis som de flesta som varit barn senaste 50 åren. Även detta företag kommer jag i kontakt med i samband med mitt jobb och därför blir det extra kul att äga några små aktier här.
 • Adobe
  När jag var yngre fullkomligt älskade jag deras programvanor och jag har spenderat tusentals timmar åt att redigera spelklipp i After Effects och Premiere. Använder fortfarande deras programvaror ibland idag, och detta bolag kommer nog alltid ha en liten speciell plats i mitt hjärta!
 • Activision Blizzard
  Hör lite ihop med företaget ovan då spelen jag redigerade i Adobes programvaror oftast från serien Call of Duty. Spelat dessa spel tusentals timmar också när jag var yngre och det senaste spelet i franchisen Modern Warfare ger en härlig nostalgitripp tillbaka till den tiden!

Har ni några bolag ni äger “för skojs skull” enbart pga produkten eller pga någon annan koppling till företaget?

4 svar på ”Roliga aktier”

 1. Kul inlägg! Jag har också en del små innehav som kan ses som ”roliga” – Kopparbergs, Lohilo Foods och MTG. Sådan liten del av den totala portföljen att det är knappt värt att nämna dessa. Brukar själv lista dessa under ”Övriga investeringar” där jag kör lite P2P-lån, fastigheter och kryptovalutor också.

  //Sparpatrullen

  Svara
 2. Gött inlägg!

  Äger Pepsi då det är min favoritdryck (men också mer attraktivt är cola som bolag), Disney (filmer).

  Annars är det väl inget bolag i väskan som är inköpt pga känslor 🙂

  Svara
  • Haha, skoj, Pepsi är faktiskt en favorit hos mig också, lite för många liter slinker ner varje vecka. Kanske nåt för mig att addera till den portföljen med! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar